De Toppers van Akersloot in zonnetje gezet

Algemeen
Muzikanten spelen troostmuziek in de Startingerstraat, met tussen hen in Joke de Wit.
Muzikanten spelen troostmuziek in de Startingerstraat, met tussen hen in Joke de Wit. Foto: aangeleverd

AKERSLOOT - De ambassadeurs van Een tegen Eenzaamheid (een initiatief van Stichting Welzijn Castricum en CEK2) trokken er voor de derde keer op uit om mensen die het zwaar hebben (en het daardoor extra zwaar kregen in coronatijd) in het zonnetje te zetten. Ze trokken er dit keer op uit met de lokale muzikanten Jan van der Schaaf en Henk Kerssens. 

Ze verdienen het, want ze staan altijd voor anderen klaar

In de Startingerstraat werden twee bewoners uit Akersloot, Joke de Wit en Willem Veldt, met muziek en privéterrasje overvallen. Het trok veel bekijks en omwonenden reageerden zeer enthousiast op de actie. "Goed dat jullie voor deze twee Toppers hebben gekozen. Ze verdienen het, want ze staan zelf ook altijd voor anderen klaar!", was een van de reacties. 

Joke de Wit is een peuterjuf met pensioen. Ze is nog steeds zeer actief en doet veel voor de Akersloter gemeenschap. Veel mensen kennen haar: zo'n tante waarmee het lastig boodschappen doen is, want iedereen maakt een praatje met haar in de supermarkt. Tijdens het verrassingsoptreden werden bloemen uitgedeeld aan de omstanders in de straat. "Dit ga ik nooit meer vergeten", was Joke's reactie. En: "Wat een leuk idee. Geef mij ook maar een paar bloemen. Ik wil ze zelf ook wel graag uitdelen." De Akersloter 'nieuwe' buurman uit Syrië werd er ook blij van. "Eindelijk heb ik eens andere mensen uit de buurt gesproken. Dit zou ik wel vaker willen." 

Komende zondag zijn de ambassadeurs Een tegen Eenzaamheid weer in Castricum voor het vierde verrassingsterrasje met koffie, taart, bloemen en muziek. 

Kun jij ook wel wat troost gebruiken? Bekijk hieronder een troostconcert van Jan van der Schaaf.


Gezellig zitje en optreden voor Willem Veldt en zijn broer Hans en schoonzus Cock Veldt.