Nog meer dorpsgenoten in zonnetje gezet

Cultuur
Nico en Willly lute (achter het tuinsetje) en hun familieleden worden verrast met bloemen en muziek.
Nico en Willly lute (achter het tuinsetje) en hun familieleden worden verrast met bloemen en muziek. Foto: Familie Lute

CASTRICUM - Tijdens de corona hebben veel mensen mantelzorg verleend en dat verdient om in het Zonnetje gezet te worden. Een tegen Eenzaamheid trok gisteren voor de vijfde keer door gemeente Castricum. Ze brachten een bezoek aan Nico en Willy Lute en Atie Luijckx. De ambassadeurs hadden gezelschap van gelegenheidsduo ‘Cold beer and Remote control’, die de muziek verzorgen.

Bewoners van de Boogaert genoten mee van terras of balkon

Voor de Lutes werd alles opgesteld in een speeltuintje aan de Nienke van Hichtemstraat. Daar verzamelde ook de familieleden als verrassing. Castricummer Nico Lute komt uit een gezin van dertien kinderen. Op de foto staat hij met broers, zussen, zwagers en schoonzussen. Veel mensen kennen Lute daarnaast als fotograaf. Lute’s foto’s komen veelvuldig voorbij op social media. Tijdens de corona is het echtpaar mantelzorgers voor elkaar geweest. Het zonnetje werd met veel blijdschap ontvangen.

Herinneringen ophalen

In de middag ging de stoet naar mevr Atie Luijckx, zij woont in Woonzorgcentrum de Boogaert. Deze dame op leeftijd (bijna 92) is moeder van 9 kinderen en was jarenlang docent handwerken op de (voormalige Petrus en) Paulusschool. Mevrouw Luijcks was vroeger heel actief, ze leerde kinderen van alles: van macramé tot punniken. Ans Kuys-Duin haar vroeger hulp kwam ook langs en haalde herinneringen op. “Vroeger stond ik op vrijdag voor wel veertien man pannenkoeken te bakken”, weet ze nog. De andere bewoners van de Boogaert konden meegenieten vanaf het terras of balkon. Voor iedereen was er een prachtige zonnebloem, die werd aangeboden door winkelcentrum Geesterduin. De ambassadeurs van de actie zijn Stichting Welzijn Castricum en CEK2.

Nico Lute met duimpjes omhoog bij het optreden van Cold beer and remote control.
Mevrouw Luijcks met haar zonen, schoondochters en kleinkinderen.
Artiesten spelen bij Woonzorgcentrum de Boogaert