De heer Rosendaal koninklijk onderscheiden

Algemeen
Math Rosendaal krijgt de koninklijk onderscheiden in de orde van Oranje Nassau opgespeld.
Math Rosendaal krijgt de koninklijk onderscheiden in de orde van Oranje Nassau opgespeld. Foto: vincentdevriesfoto.nl

CASTRICUM - De heer Math Rosendaal is vanmiddag door burgemeester Toon Mans koninklijk onderscheiden in de orde van Oranje Nassau. Hij is 'iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd', zo stelt het Kapittel, de organisatie die gaat over de Koninklijke Onderscheidingen. De burgemeester voegde eraan toe: ‘Een indrukwekkende staat van dienst, waar wij in Castricum u alleen maar heel dankbaar voor kunnen zijn.’

De heer Rosendaal is sinds 1992 naast zijn werk actief als vrijwilliger. Tussen 1992 en 1996 werkte hij bij de Klussenbank van Stichting Welzijn. Sinds 1996 is hij actief binnen de Tuin van Kapitein Rommel: als technisch beheerder, activiteitenbegeleider, gastheer, bij het tuinonderhoud en als organisator van evenementen. Toen hij bij de Tuin arriveerde, was die 30 jaar gesloten geweest en niet goed onderhouden. Vooral het creëren van een ontmoetingsplek was zijn grote doel; ontmoeting voor de mensen die er werken, en ontmoeting voor de inwoners die er komen.

Natuur en milieu

Dat hij natuur en milieu hoog in het vaandel heeft staan, blijkt ook uit zijn rol bij landelijke acties voor het opruimen van plastic, het opruimen van zwerfafval langs de weg, en zijn lidmaatschap van Letsa, een organisatie die verspilling tegengaat. Daarnaast collecteert hij voor drie goede doelen en is hij politiek betrokken - bij GroenLinks - als campagnemedewerker, organisator van demonstraties en acties tegen zwerfvuil.

In een overzicht:

  • De heer Roosendaal begon zijn loopbaan in Moordrecht, Zuid-Holland, als vertegenwoordiger bij de Koninklijke Verenigde Tapijtfabrieken.
  • Tussen 1992 en 1996 vrijwilliger bij de Klussenbank van Stichting Welzijn Castricum.
  • Sinds 1996 actief in de Tuin van Kapitein Rommel als technisch beheerder, activiteitenbegeleider en gastheer. Tijdens de opbouwfase was hij vier tot vijf dagen per week bezig om de stichting van de grond te krijgen en vorm te geven aan de Tuin. Technische werkzaamheden, onderhouden van contacten met allerhande partijen, inbrengen van nieuwe ideeën, tuinonderhoud en betrokken bij de Tuin-evenementen.
  • Vanwege zijn gezondheid zijn de fysieke werkzaamheden inmiddels minder omvangrijk, maar nog steeds is hij 28 uur per week te vinden in de Tuin.
  • Betrokken bij landelijke milieu-acties voor het opruimen van plastic, het opruimen van zwerfafval langs de weg
  • Lid van Letsa, een organisatie die verspilling tegengaat.
  • Sinds 2014 vrijwilliger bij GroenLinks als campagnemedewerker, organisator van demonstraties en acties tegen zwerfvuil.
  • Collectant voor de Kerkbalans voor drie goede doelen: het Longfonds, het Kankerfonds en Terre des Hommes.