Dat is slim: speelgoed lenen!

Cultuur
Spelende unicorn, dochter van een vrijwilliger van de Speel-o-theek Castricum
Spelende unicorn, dochter van een vrijwilliger van de Speel-o-theek Castricum (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - Het kan lastig inschatten zijn, wat voor speelgoed kleine kinderen leuk vinden. Daarom kan het uitproberen van verschillende soorten speelgoed, zonder het direct te hoeven kopen, uitkomst bieden. Marscha is sinds een paar maanden vrijwilliger bij Speel-o-theek Castricum, waar speelgoed geleend kan worden. Ze zoeken nog vrijwilligers. 

“Toen ik met mijn gezin begin 2019 in Castricum kwam wonen gingen we op zoek naar de Speel-o-theek”, Vertelt Marscha. “Mijn man was er vroeger lid van geweest en had er goede herinneringen aan. Iedere paar weken weer wat nieuws om mee te spelen. Wat erg fijn is aan de speel-o-theek is dat er voor alle leeftijden van baby’s tot tieners wat leuks te halen is; spelletjes, puzzels, (interactief) speelgoed en zelfs verkleedkleding. Er is keuze genoeg.”

Begin dit jaar werd Marscha lid en startte ze ook meteen als vrijwilliger. “Ik zag dat ze naar iemand op zoek waren. Het leek me leuk op deze manier wat bij te dragen én dorpsgenoten te ontmoeten. Mijn zoontje gaat nu altijd mee, en kan lekker spelen terwijl ik meehelp.”

Ook lid te worden of net als Marscha helpen als vrijwilliger? Kom langs in Geesterhage. Iedere woensdag open van 14.30 tot 16.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur. 

Meer informatie over de speel-o-theek is te vinden op Sotcastricum