Fiets- en wandelroute over de Tweede Wereldoorlog

Cultuur
Fiets- of wandelroute 75 jaar bevrijding
Fiets- of wandelroute 75 jaar bevrijding (Foto: Aart Tóth)

REGIO - De historische verenigingen en stichtingen in de omgeving houden komend weekend 12 en 13 september een fiets- en wandelroute met het thema de Tweede Wereldoorlog in de dorpen Uitgeest, Castricum, Akersloot en Limmen.

Kom tijdens de route te weten wat er gebeurde in de dorpen in en rondom gemeente Castricum tijdens de Tweede Wereldoorlog. De historische verenigingen en stichtingen in de omgeving hebben veel kennis hierover en bezitten foto’s en documenten die ze graag aan de deelnemers tonen. 

De route gaat door Uitgeest, Akersloot, Limmen en Castricum. Maak op deze route onderweg ook kennis met bewoners en hun omgeving. De route is beschreven in een overzichtelijk routeboekje. In de vier dorpen zijn ook tentoonstellingen te bezichtigen over de plaatselijke gebeurtenissen en de slachtoffers van de oorlog. In Castricum: de Duynkant aan de Geversweg. In Limmen is de tentoonstelling in het gebouw ‘De oude school’ aan de Schoolweg. In Akersloot kan men de tentoonstelling zien in ‘De Groene Valck’ aan Rembrandtsingel 1A en in Uitgeest is in het Regthuys te zien hoe de inundatie verliep.

Het boekje is gratis verkrijgbaar bij het gemeentehuis, boekhandel Laan en bij Huis van Hilde.