Cursus striptekenen voor volwassenen

Cultuur
Striptekenaar Hanna Looye.
Striptekenaar Hanna Looye. (Foto: )

 CASTRICUM - Hanna Looye, die de cursus striptekenen voor volwassenen bij Toonbeeld geeft, kan alleen maar lachen om het idee dat er mensen zijn die tegen haar zeggen dat striptekenen alleen iets voor kinderen is. Ze weet wel beter. In een cursus Striptekenen komen cursisten erachter dat het een hele volwassen kunstvorm is. 

Hanna Looye heeft aan de academie een klassieke opleiding gevolgd, waar model-, portret- en stillevens tekenen en schilderen de hoofdmoot vormden.

Striptekenen prikkelt je geest

Hanna: “Zo’n opleiding is belangrijk voor je kennis van perspectief en anatomie, maar is in hoofdzaak statisch. Bij striptekenen is dat radicaal anders. Daar staat beweging centraal en staan anatomie en perspectief in dienst van de dynamiek. Ik ben me op striptekenen gaan toeleggen, toen ik een klein kind had en geen tijd en rust meer voor schilderijen. Daarbij ontdekte ik dat het een voortreffelijk middel is om gebeurtenissen uit je dagelijks leven vast te leggen.”

Verdieping

Aan de hand van voorbeelden en opdrachten leert Hanna de cursisten bij Toonbeeld straks alles over de compositie van een plaatje, hoe je de verbinding met de volgende plaatjes kan bewerkstelligen en hoe dit met een korte tekst aan te vullen. In de lessen worden de kneepjes van dat samenspel bijgebracht. Voorkennis is niet noodzakelijk. De bedoeling is wel dat de cursisten de theorie in praktijk leren brengen door zelf veel te tekenen en hun eigen beeldtaal en stripfiguren te ontwikkelen.

Aanmelden
Inschrijven kan via Toonbeeld Geesterhage. Tel.: 0251-659012. De cursus bestaat uit 15 lessen. Iedere woensdagavond van 20.00 tot 21.30 uur en start in september. Wie een keer op proef wil meedoen, kan dat aanvragen via de administratie.