Stalletjes in Castricum goed bewaakt

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

CASTRICUM - Bloementeler Joris van der Velden uit Heiloo was er goed ziek van, dat hij afgelopen week voor de zoveelste keer werd bestolen van zijn bloemen en geld. Hij plaatste een camera en betrapte daarop een man in een zilverkleurige Mercedes. Mogelijk had diezelfde man ook andere stalletjes bezocht en spullen meegenomen zonder te betalen. Langs de Beverwijkerstraatweg in Castricum staan ook diverse stallen. We vroegen aan de verkopers of ze ook last hebben van dieven. Het lijkt mee te vallen.

Dan blijf ik gewoon bij mijn stal in de buurt 

Het is pompoenseizoen en dat is goed te te zien aan de Beverwijkerstraatweg. Op meerdere plekken worden de pompoenen in alle soorten en maten aangeboden. Ook bij Corrie Brakenhoff. Corrie en haar buurman (die aardbeien verkoopt) hebben een goeie oplossing gevonden tegen diefstal. Corrie weet dat er in het verleden ook bij hen wel eens iemand in een Mercedes vergeten was geld in het potje achter te laten. Corrie:”Mijn buurman is daar toen achteraan gereden. De dame deed toen alsof ze haar portemonnee vergeten was. Bij ons gebeurt het wel eens, maar zeker niet dagelijks. We hebben ook geen potje meer aan de weg, waar het geld ingaat. Dat scheelt ook.”

Op een ventweggetje

Corrie en haar buurman zitten aan een ventweggetje en daar rij je niet zo makkelijk in een uit. En ze hebben een hond, dat helpt ook mee. Maar de hond blaft wel naar iedereen, ook naar een eerlijke redacteur. Verderop zit een verkoopster naast haar stalletje. Of ze dat doet vanwege recente diefstallen? Nee, het valt bij haar ook mee. “Als ik echt zo’n voorraad verkoop als nu, dan blijf ik gewoon bij mijn stal in de buurt!” Ze zit lekker naast de flespompoenen op een stoel met een tijdschrift op schoot. Geef haar ongelijk, het is lekker buiten.

Afbeelding