Tafeltennis ideale sport in coronatijd

Sport
V.l.n.r. Sandra Staring, Cor Peperkamp en Marjan Bakker.
V.l.n.r. Sandra Staring, Cor Peperkamp en Marjan Bakker. Foto: Yvette van der Does

CASTRICUM – Met de coronacrisis kreeg Tafeltennisvereniging Castricum te maken met een terugloop. Gedeeltelijk kan dit worden toegeschreven aan de hoge leeftijd van de leden in de risicogroep. Maar met de genomen maatregelen en een up to date ventilatiesysteem is er geen reden voor zorgen en kunnen jong en oud weer fris starten aan het nieuwe seizoen. Het competitieseizoen is vorige week gestart.

Ook bedrijven en families of vriendengroepen kunnen van de accommodatie gebruik maken Sandra Staring, Cor Peperkamp en Marjan Bakker treffen we in een van de twee sportzalen. Ze laten zien dat tafeltennis dé ideale sport is in coronatijd. Sandra: “Want met of zonder corona-maatregelen, deze tafeltennistafel blijft 274 centimeter lang. Het is soms even passen en meten met alle leden, die tijdens opening spelen, maar het lukt goed. Marjan vult aan: “We willen dan ook graag uitbreiden naar 80 leden. We zitten nu op 63. Omdat veel leden op leeftijd zijn is er behoefte aan een paar jonge teams, in de leeftijd tussen 20 en 40 jaar.”

De bekercompetities zijn afgelopen vrijdag gestart en lopen door tot december. Wie daaraan mee wil doen kan nu alvast vrijblijvend een keer komen kijken of meespelen. Bevalt dat, dan kan getraind worden voor de voorjaarscompetities die in januari beginnen.

TTV Castricum heeft voor hun jeugd een samenwerkingsverband met TTV Limmen - Heiloo. Cor: “Dat is een mooie uitwisseling, want de 18 kinderen die nu lid zijn kunnen daardoor allemaal op hun eigen niveau meetrainen. Ze zijn nu bijvoorbeeld vanaf de tweede tot de vijfde klasse ingedeeld. Zes ervan spelen mee in de competities.

Elke dag kunnen mensen terecht in het tussen het groen verscholen gebouw aan de Gobatstraat. Ook bedrijven en families of vriendengroepen kunnen van de (in 2011 na de brand vernieuwde) accommodatie gebruik maken. Sandra is al ruim 40 jaar lid: “Mensen weten niet dat er zo’n mooi gebouw staat. Een ideale plek om te sporten en daardoor gezonder te blijven tot op hoge leeftijd.”

Voor mensen die het niet prettig vinden om in de avond nog over straat te gaan is er een leuke 50+groep, die elke woensdagochtend (van 9.00 tot 12.00 uur) en donderdagochtend (van 10.00 tot 12.00 uur) speelt. Handig weetje voor mensen met rugklachten: er staat een tafeltennisrobot, dus niet elke bal hoeft geraapt te worden en er zijn houders met ballen op speelhoogte.

Blijf fit en kom zondagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur een keer binnenlopen en speel een potje mee. Alle materialen zijn aanwezig. Neem sportschoenen mee, s.v.p. geen zwarte zolen.

Meer informatie en openingstijden: www.ttvcastricum.nl/wp of tel.: 0251-822621

Afbeelding
Afbeelding
Marjan Bakker wijst ons op de ruime openingstijden van het clubgebouw.
Sandra staring.
Afbeelding
Afbeelding