Open muziekles voor kinderen bij Toonbeeld

Algemeen
Iris en Eva blazen erop los.
Iris en Eva blazen erop los. (Foto: Nico Lute)

CASTRICUM - Lijkt het jouw zoon of dochter leuk om een instrument te bespelen, maar zijn jullie er samen nog niet uit welk instrument het wordt? Dan zijn de cursussen van Emergo een prima instap voor jonge kinderen van 5 tot 9 jaar. Woensdagmiddag 21 oktober verzorgt Toonbeeld en muziekvereniging Emergo Castricum samen de open les. De open les start om 13.00 uur bij Toonbeeld in Geesterhage en duurt ongeveer 45 minuten.

Docent Nico Strubbe laat deze middag spelenderwijs zien wat de kinderen kunnen doen met klank, muziek en ritmes. Enthousiaste kinderen kunnen zich na afloop aanmelden om te starten met de Notenkrakers. Vanaf 7 jaar kan gestart worden met de Blazerklas, waar met behulp van de blokfluit op leuke wijze een muzikale basis wordt gelegd.

Voor kinderen vanaf groep 2 van de basisschool (5-6 jarigen) is er de cursus de Notenkrakers. Hierin wordt er op speelse wijze kennis gemaakt met muziek, ritmes en samenspelen. Deze groep start bij voldoende aanmeldingen op woensdagmiddag bij Nico Strubbe.

Aanmelden kan gratis via https://www.toonbeeld.tv muziek op proef of via info@emergo.org

Momenteel kan Emergo met alle maatregelen wel samen muziek maken. Hopelijk zijn er snel ook weer concerten mogelijk. Voor inwoners van Castricum is er het jeugdfonds sport en cultuur. Dit fonds betaalt de contributie en het lesgeld voor kinderen uit gezinnen waar te weinig geld is voor muziekles. Zowel Toonbeeld als Emergo werken graag mee om iedereen de kans te geven om muziek te maken. Meer informatie is te vinden op Jeugd Fonds Sport en Cultuur