Kom zingen en wandelen in de duinen van Bakkum

Algemeen
Pauline zingt in de duinen.
Pauline zingt in de duinen. ((Foto: Mariska van der Leij))

BAKKUM - Op 24 oktober organiseren Pauline van Schagen en Mariska van der Leij een unieke zangwandeltocht in de duinen bij Bakkum Noord. Iedereen die van natuur en wandelen houdt en graag eens buiten en met anderen wil zingen kan meedoen, ook zonder zangervaring.

Er wordt een gevarieerde wandeling in de duinen bij Bakkum-Noord gemaakt en men stopt onderweg op mooie en inspirerende plekken om de stemmen te laten klinken; neuriënd, ingetogen zingend, op een enkele plek misschien uit volle borst zingend; tussen de bomen, op open veldjes en bij het water.

‘We zingen zachtjes voor onszelf uit’

‘’We zingen zachtjes voor onszelf uit, we zingen samen canons en we proberen of meerstemmig zingen wil lukken. Voorafgaand doen we een paar ontspannings- (mindfulness)oefeningen ter ontspanning en voor rust in lijf en geest. Zo zorgen we ervoor dat je zintuigen alle ruimte krijgen om de natuur te ervaren en je ontspannen kunt zingen’’, aldus Pauline van Schagen en Mariska van der Leij,

Het gaat vooral om het ontdekken en ervaren van jouw eigen klank. Ook als je weinig of geen zangervaring hebt, of als je denkt dat je niet kan zingen, kun je gewoon mee doen. Vanuit ontspanning en ingetogenheid ontstaat vanzelf plezier in het klank maken en zingen, wat versterkt wordt als men hierin anderen ontmoet. Bij het zingen wordt men geinspireerd door de (geluiden in de) natuur, het gevoel en elkaar.

“Zingen in de buitenlucht, tussen de bomen of bij het water, geeft een totaal andere ervaring dan binnen zingen”, vertelt Pauline. Mariska voegt daaraan toe: “Het zal je verbazen hoe mooi het klinkt buiten. Zingen ontspant en maakt blij. Het is heerlijk om te doen!”

‘Het zal je verbazen hoe mooi het klinkt’

Een bewust moment voor jezelf, in stilte de natuur ervaren, samen met anderen genieten van klanken en zingen, je verbonden voelen met de natuur en met anderen. Ga mee, dompel jezelf onder in de natuur en geef je over aan samen zingen. Ervaar hoe rustgevend het is. Aanmelden: pauline@musicapaulina.nl