‘Orange the World’ ook in Castricum

Algemeen
Het gemeentehuis Castricum in actie voor de internationale campagne tegen geweld tegen meisjes en vrouwen.
Het gemeentehuis Castricum in actie voor de internationale campagne tegen geweld tegen meisjes en vrouwen. (Foto: Aart Tóth)

CASTRICUM – Afgelopen woensdag 25 november startte wereldwijd de actie ‘Orange the World’, wat een Internationale campagne is tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Nu harder nodig dan ooit, is daarbij de aanvulling. In de hele beschaafde wereld wordt hier aandacht aan besteed, dus ook in Nederland, ja zelfs in Castricum. Ook de gemeente laat van zich horen en vooral zien om deze actie te ondersteunen. Was het gemeentehuis al bij wisseling rood, blauw dan wel groen verlicht tijdens de avonduren, nu straalt het in oranje licht om aandacht te vragen voor deze actie.

door onze verslaggever Aart Tóth

Ook gaat op de voorplecht van het gemeentehuis op het Raadhuisplein de speciale Orange the World-vlag in top. Een afbeelding van een hand en de tekst ‘Stop geweld tegen vrouwen’ op de vlag spreekt daarbij boekdelen. Er bestaan zelfs mondkapjes met dit logo. Verder is er de mogelijkheid een petitie te ondertekenen en op allerlei manieren te ondersteunen. Daarbij zijn er nogal wat maatschappelijke instellingen die zich op allerlei manieren inzetten het geweld tegen vrouwen en meisjes in de wereld onder de aandacht te brengen en te bestrijden. Dat blijft niet beperkt tot Castricum of zelfs Nederland. In meer dan 90 landen wereldwijd wordt tussen 25 november (de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen) en 10 december (internationale mensenrechtendag) 16 dagen lang actiegevoerd tegen geweld tegen vrouwen. Iedereen kan meedoen! Meer weten, kijk dan op www.orangetheworld.nl .