Wint De Kustlijn met NK Plassen Stampen?

Algemeen
Groep 3 doet een poging om de beste plassenstampers van Nederland te worden.
Groep 3 doet een poging om de beste plassenstampers van Nederland te worden. (Foto: Yvette van der Does)

CASTRICUM - Staatsbosbeheer verzorgt dit jaar het allereerste NK Plassen Stampen. Criteria om Nederlands kampioen te worden zijn stampskills, enthousiasme, spetterbereik en creativiteit. Groep 3 van OBS De Kustlijn deed afgelopen woensdag mee. Zelf ook meedoen? Dat kan nog tot zondag. Leuk met je gezin of alleen.

De laarzen van de kinderen stonden bij juf Pauline van den Akker van Groep 3 klaar onder de kapstok, voor een gooi naar de hoofdprijs. Het weer hielp alleen niet mee. De leerkracht van groep 8 vond voor de droogte wel een oplossing: hij droeg water naar het schoolplein. De kinderen gaven vooraf in het lokaal een paar tips. Onder de enthousiastelingen niemand zonder ‘stampskills’. Ze gaven allemaal aan het met regelmaat te doen. Niet vreemd met het bos om de hoek van je dorp.

Maak kans op middag met boswachter Tim Hogenbosch

Jurylid van het NK Plassen Stampen is boswachter Tim Hogenbosch. Hij kiest op 30 november uit alle inzendingen de winnaar. De kinderen van Groep 3 maken dus een goede kans. De hoofdprijs bestaat uit een middag met boswachter Tim het bos in, in een gaaf regenpakket met waterdichte schoenen van Bever, en het boek ‘Tim de kleine boswachter’. De tweede en derde prijswinnaar worden ook beloond met het boek ‘Tim de kleine boswachter’.

Zelf meedoen met Nederlands Kampioenschap?

Doe mee en deel je video op Instagram, Twitter of Tiktok met de hashtag #NKPlassenStampen. Je kunt je video ook mailen naar plassenstampen@staatsbosbeheer.nl.

Boswachters zien kinderen graag avonturen beleven

Het regent! Dus je kunt binnen zitten en balen of … naar buiten gaan en in de plassen stampen! De boswachters zien kinderen graag avonturen beleven, spelen en genieten in de natuur. Dat legt de basis voor het leren en ontwikkelen van een gezonde, actieve levensstijl. Kijk voor meer inspiratie op www.staatsbosbeheer.nl/buitenspelen.

Bekijk ook de video van de deelname van Groep 3 van Juf Pauline op Facebook Rodi Castricum.

Op het schoolplein van De Kustlijn doen kinderen mee aan het NK Plassen Stampen.