Alpha-cursus bij Evangeliegemeente Castricum online

Algemeen
Een cursus over geloof bijwonen vanaf de bank.
Een cursus over geloof bijwonen vanaf de bank. (Foto: Alpha Nederland)

CASTRICUM - Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha misschien iets voor jou. Tijdens een online cursus, die wordt gegeven door de Evangeliegemeente Castricum, is er alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Zoom-meeting

Omdat het niet mogelijk is om in groepen samen te komen, vindt Alpha dit keer online plaats. Met een zoom-meeting vanachter de computer, laptop of iPad en natuurlijk met zoveel mogelijk gezelligheid. Iedere deelnemer kan dus gewoon thuis blijven, wat voor sommigen misschien ook zijn voordelen heeft. Denk bijvoorbeeld aan mensen die kleine kinderen hebben, of mensen die ‘s avonds niet de deur uitgaan, of mensen die slecht ter been zijn, of mensen die het spannend vinden om een groep mensen fysiek te ontmoeten.

Ontmoeten, vragen en ontdekken, dat doe je op Alpha. Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over interessante onderwerpen. Mee doen? Je bent niet de enige Alpha-deelnemer, wereldwijd volgden ruim 25 miljoen mensen een Alpha. In Nederland zijn dat er al ruim 300.000.

Evangeliegemeente Castricum biedt ook in 2021 de mogelijkheid deze laagdrempelig cursus te volgen. De cursus bestaat uit 10 online avonden en start donderdag 21 januari. De avonden zijn op de donderdag van 20.00 tot 21.30 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen:
- Is er meer?
- Wie is Jezus?
- Bidden: waarom en hoe?
- De Bijbel lezen: waarom en hoe?
- Hoe zit het met de kerk?

Meer informatie over de cursus vindt u op: www.egcastricum.nl. Inschrijven kan via www.egcastricum.nl of via alpha.castricum2@gmail.com

Livestream diensten door Evangeliegemeente Castricum

Klik hieronder op de video om de dienst voor komende zondag (rond 10:00 uur) live te volgen.