Speel-o-theek Castricum gaat vanaf 30 januari thuis bezorgen

Algemeen
Welk meisje van 4 wil hier niet mee spelen?
Welk meisje van 4 wil hier niet mee spelen? (Foto: Speel-o-theek Castricum)

CASTRICUM - In deze lastige tijd wil de Speel-o-theek Castricum de kinderen, en daarmee ook hun ouders, verblijden met speelgoed. Alleen door de coronacrisis zijn de deuren van de Speel-o-theek helaas gesloten, onhandig voor de kinderen.

Thuisscholing is best pittig en elke afleiding is dan welkom. Natalie van der Kolk, voorzitter Speel-o-theek Castricum: “De gemeente geeft geen toestemming om af te halen maar bezorgen mag wel kreeg de speel-o-theek te horen. Het bestuur is druk bezig geweest om een speelgoedbezorgservice te organiseren. De website is up-to-date gemaakt met alle 700 foto’s van het assortiment speelgoed. “Even gezellige post in plaats van een mail”, vind het bestuur. We hebben een speelgoedbezorgserviceflyer gemaakt en bezorgd bij onze leden.” 

Moeilijk om niet stil te staan bij wat allemaal niet mag, nu hoopt Speel-o-theek Castricum een lichtpunt voor kinderen te zijn. Het leukste speelgoed kan thuis bezorgd worden door een vrijwilligster.

Spelend leren, daar kan de Speel-o-theek Castricum bij helpen. Sowieso is spelen goed voor de ontwikkeling, alleen nu is spelen eigenlijk een extra aandachtspunt geworden in deze coronatijd. 

Thuisscholing houd in veel extra schermtijd, daarom gezellig en ook leuk om weer eens een gezelschapsspel te doen met het hele gezin, dé tip van de Speel-o-theek. Nog geen lid en wel interesse om lid te worden dan kan er op afstand een inschrijfformulier geregeld worden. 

Het team van de speel-o-theek hoopt niet lang gebruik te hoeven maken van hun bezorgservice, zelf komen uitzoeken met (groot) ouders is toch leuker dan via (alweer) een scherm te kiezen waar je mee wilt spelen. 

Een kind blij maken met even ander speelgoed dat is toch fijn! Meer informatie is hierte vinden.