Rodi Media zoekt cartoonist voor regio Kennemerland

Algemeen
Honden uitlaten toegestaan tijdens de avondklok.
Honden uitlaten toegestaan tijdens de avondklok. (Cartoon: Arend van Dam)

CASTRICUM - Het is de taak van onze redactie om beschouwend langs de zijlijn te staan. We zijn daarbij tot de conclusie gekomen dat we nog te weinig invalshoeken benutten. Dat mag anders. Nieuws ligt natuurlijk op straat, maar met de huidige maatregelen zijn niet alle bronnen even makkelijk te bereiken, dus bereiken vaak alleen dezelfde bronnen ons. We doen daarom hier een oproep! Word onze ogen en oren in Limmen, Bakkum, Akersloot, De Woude en Castricum. Kom met nieuws uit jouw wijk! We zijn daarnaast nog op zoek naar een (politiek) cartoonist, iemand met een eigen blik op de wereld van nu.

Konden we maar in een van de cafés in Limmen, Akersloot, Bakkum of Castricum zitten, dan hadden we daar uitstekend kunnen netwerken met een goede bak koffie. Neemt niet weg dat we met de sociale media nog genoeg informatie kunnen vinden, maar daar is niet iedereen actief. Onze oproep is aan alle inwoners van de gemeente Castricum: kom met verhalen! Laat ons weten hoe het jullie in tijden van corona vergaat. Het is een lastige tijd voor iedereen. Misschien ben je het niet eens met het huidige overheidsbeleid, misschien heb je een mooie oplossing om met de de lockdown te ‘dealen’ en kun je anderen inspireren. Hoe vergaat jou het thuiswerken? Hoe gaat het met jouw kinderen? Neem contact met ons op en wij maken de verbinding met de andere inwoners.

Onrust en rellen in de media, maar wat speelt er echt?

We lezen allemaal over de onrust en rellen in de media. Maar wat speelt er echt? Wat is de boodschap achter de beelden? Het is de taak van de (lokale) media om weer te geven wat er speelt en daar neutraal verslag van te doen. Onze redactie merkt dat dit niet altijd meer onafhankelijk en onpartijdig gebeurd, en ook wij maken ons er soms ongewild schuldig aan. Vertrouwen in de media staat dus onder druk. Verslaggevers en fotografen worden in toenemende maten voor virus uitgemaakt. Deze week nog is een fotograaf van onze collega’s in Haarlem aangevallen. Het vertrouwen lijkt afgenomen. Is dat onterecht of (gedeeltelijk) terecht? Redactie Castricum wil waken voor eenzijdige berichtgeving en kan vanuit elke invalshoek verhalen brengen. Dus laat van je horen. Desnoods anoniem! Mail naar onze redactie

Politieke Cartoonisten gezocht voor Rodi Media

Politieke en redactionele cartoons zijn een belangrijke indicator voor de democratische gezondheid van een land. Illustratoren en kunstenaars zijn de ‘kanarie in de kolenmijn’ en zorgen voor een publieke weergave van oppositie en afwijkende meningen. Ze gebruiken een unieke kunst om vragen te stellen en een waarheid aan de macht te vertellen op een manier die door anderen wordt geweigerd. In deze rol wijzen politieke cartoonisten op misbruiken en excessen van macht en houden ze onze leiders verantwoordelijk. Voor onze regio Kennemerland zijn wij op zoek naar een (politiek) cartoonist. Ben jij diegene die ons team kan versterken? Stuur wat van je werk naar onze redactie via cnb@rodi.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.