Help mee de binnenwegen in Limmen te verbeteren

Algemeen
Leo van Schoonhoven en Hans Min in Limmen.
Leo van Schoonhoven en Hans Min in Limmen. (Foto: Aart Toth)

LIMMEN - De komst van nieuwe woningen in Limmen belast de historisch infrastructuur. Vorige week heeft adviesbureau Goudappel Coffeng geconstateerd dat het allemaal ‘net aan’ nog gaat. Omdat de aansluiting op de A9 nog tot 2025 op zich laat wachten, is het avies van het bureau voorlopig nog niets te doen. Alleen voor autoverkeer maakt het bureau een uitzondering. Dat autoverkeer moet sneller door kunnen stromen.

door onze verslaggever Aart Tóth

Raadslid Leo van Schoonhoven, die zelf aan de Westerweg woont, maakte raad en wethouder erop attent dat de binnenwegen in Limmen niet alleen door automobilisten gebruikt worden, maar ook door mensen die sporten, fietsen, hun hond uitlaten of hun kinderen naar school brengen.

Hans Min, commissielid van de PvdA en zelf ook woonachtig aan de Westerweg: “Wij willen graag dat andere inwoners uit Limmen samen met Leo en mij de voorstellen van het bureau beoordelen.” 

Van Schoohoven: “De Westerweg, de Hogeweg, de Pagenlaan en eigenlijk alle smalle wegen in Limmen zijn voorbeelden van wegen die gebruikt worden door alle varianten weggebruikers. Dat is historisch zo gegroeid. Die infrastructuur kan de groei nu nog net aan opvangen. Alleen naar het autoverkeer kijken is onverstandig. Dat kan ongelukken betekenen en daarvoor wil ik niet verantwoordelijk zijn. Daarom lijkt het Hans en mij verstandig hulp in te schakelen bij de inwoners van Limmen. Wij willen ze vragen mee te denken.” 

Wethouder Paul Slettenhaar laat weten bereid te zijn op locatie te komen kijken: “Uiteraard zijn wij (ik) of deskundig ambtenaren gaarne bereid met bewoners en raadsleden te kijken naar de situatie. Schriftelijke of digitale input is zeer welkom. Extra informatie van mensen die de buurt en het gebied goed kennen is altijd waardevol. Als gemeente zelf hebben we ook ambtelijke expertise. Maar we doen het samen, dus de uitnodiging van de heren neem ik van harte aan.”

Ook meedenken? Neem contact op door een mail te sturen naar Leo van Schoonhoven: leovschoonhoven@gmail.com. Een rapport wordt dan toegestuurd en voorstellen kunnen daarna worden ingediend. Min tot slot: “We doen echt een dringende oproep aan inwoners contact op te nemen met ons. We willen dat onze woonomgeving veilig is.”