Een week geen treinverkeer tussen Uitgeest en Alkmaar

Algemeen
Spoorwegovergang Castricum/Bakkum onbegaanbaar, straks vanwege vernieuwing en vervangen spoor.
Spoorwegovergang Castricum/Bakkum onbegaanbaar, straks vanwege vernieuwing en vervangen spoor. (Foto: Yvette van der Does)

REGIO - Niet door sneeuw deze week, maar door werkzaamheden aan het spoor rijden er vanaf zaterdag negen dagen lang geen treinen tussen Alkmaar en Uitgeest. NS zet bussen in om reizigers te vervoeren, en verwacht dat er rekening moet worden gehouden met drie kwartier extra reistijd. Prorail vervangt komende week namelijk het spoor tussen Heerhugowaard en Zaandam. Ook wordt er een vijftal overwegen vernieuwd.

Reizigers vanuit de regio’s Noordkop, Alkmaar, West-Friesland, IJmond en Zaanstreek-Waterland, die via Alkmaar-Uitgeest reizen, zullen te maken krijgen met de gevolgen. Om de overlast te beperken worden deze grootschalige werkzaamheden in de voorjaarsvakantie uitgevoerd.

Betreffende overwegen voor alle verkeer afgesloten

Tot en met 1 maart wordt op het traject tussen Heerhugowaard en Zaandam zestien kilometer spoorstaven, dwarsliggers en ballast vervangen. Daarnaast worden vijf overwegen in Heiloo en Castricum vernieuwd. Daar worden rubberen platen aangebracht om geluidshinder tegen te gaan. De betreffende overwegen zijn voor alle verkeer afgesloten.

Maar ook andere overwegen in Heiloo, Castricum en Alkmaar zullen tijdelijk gesloten worden, omdat die nodig zijn voor de werkzaamheden. De onbewaakte overwegen in het Heilooërbos zijn de hele periode dicht.

Bron: NS/NH Nieuws.