Petitie Zuidoostroute Nee aangeboden aan Burgemeester Toon Mans

Algemeen
Burgemeester Toon Mans en woordvoerder Hans-Maarten Parigger tijdens de overhandiging.
Burgemeester Toon Mans en woordvoerder Hans-Maarten Parigger tijdens de overhandiging. (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - Meer dan 2400 personen ondertekenden de petitie Zuidoostroute Nee. Dat is een duidelijke boodschap: veel inwoners van de gemeente Castricum en andere plaatsen zijn tegen de mogelijke komst van een zuidelijke randweg bij Castricum.

‘Niet meer asfalt, maar een beter gebruik ervan’

Bij de overhandiging hield woordvoerder Hans Maarten Parigger een mooi betoog over het gebied dat de actiegroep wilt behouden. Hierbij legde hij de nadruk op de veiligheid en gezondheid van Castricummers en het behoud van het prachtige landschap, de cultuurhistorie en archeologie van de Castricummerpolder. Er zijn goede alternatieven die veel minder impact hebben op dit gebied, zoals het Leefbaar Verkeersplan van Fietsersbond Castricum.

Voor de juiste verandering

Burgemeester Mans vertelde dat hij zelf ook graag in dit gebied wandelt maar dat het probleem rondom de spoorwegovergang complex is en er veel verschillende aspecten meewegen. Parigger:“We zijn niet tegen verandering, we zijn voor de juiste verandering! En dat is verandering op de plaats waar het probleem ligt: bij de spoorwegovergang zelf’. De boodschap van de actiegroep is duidelijk: niet meer asfalt, maar een beter gebruik ervan.