Waar je straks kunt stemmen in gemeente Castricum

Algemeen
Corona-proof stembureau ook in Huis van Hilde.
Corona-proof stembureau ook in Huis van Hilde. (Foto: Yvette van der Does)

CASTRICUM - De verkiezingen voor de Tweede Kamer vinden woensdag 17 maart plaats. Door de coronamaatregelen zijn ze wel aangepast, niet alle gebruikelijke lokalen worden dit jaar ingezet. Ouderen kunnen ook maandag 15 en dinsdag 16 maart hun stem uitbrengen op een aantal locaties. Voor ouderen is ook stemmen per brief mogelijk. Houd de website van de gemeente Castricum goed in de gaten voor eventuele wijzigingen met betrekking tot de avondklok en maatregelen die nog door het kabinet genomen kunnen worden in de aanloop naar de verkiezingen.

Met de stempas en identiteitsbewijs kan overal in gemeente Castricum gestemd worden, in een stembureau naar eigen keuze. Stem zoveel mogelijk in stembureau dat op de stempas wordt vermeld. Burgemeester Toon Mans doet een verzoek aan alle inwoners: “De gemeente verzoekt om zoveel mogelijk daar ook te gaan stemmen voor een betere spreiding. Vanwege de coronamaatregelen worden alternatieve stemlokalen gebruikt. Scholen en verzorgingshuizen worden dit keer niet ingezet. De bekende stemlokalen zijn niet altijd groot genoeg om de 1,5 meter afstand aan te kunnen houden. De stemlokalen worden allemaal corona-proof ingericht.” 

Openingstijden

De reguliere stembureaus zijn open van ’s morgens 07.30 uur tot ’s avonds 21.00 uur. Alle bureau’s zijn toegankelijk voor mensen met een beperking. In het stembureau is het verplicht een mondkapje te dragen.

Locaties

De locaties per woonplaats in gemeente Castricum zijn: Akersloot: ’t Kruispunt, Sportcentrum De Lelie, De Storey Club. Castricum: gemeentehuis, gymzaal Eerste Groenelaan, De Kern, Overtoom, Pastorie RK kerk, gymzaal Walingstuin, gymzaal Rooseveltlaan, Sportcentrum De Bloemen, Buurt- en Biljartcentrum Castricum, gymzaal Vondelstraat, De Oude Keuken, Huis van Hilde (open onder voorbehoud i.v.m. komende persconferentie van het demissionair kabinet vanaf 00.00 tot 20.00 uur), Fase Fier. Limmen: Het Kleurenorkest, Stichting Vredeburg en Sportcentrum De Enterij.

Ouder dan 70 jaar of mensen met een kwetsbare gezondheid

Stemmen op 15 en 16 maart 7.30 - 21.00 uur

Kiezers van 70 jaar en ouder en kiezers met een kwetsbare gezondheid kunnen eerder stemmen. Dit kan op maandag 15 en dinsdag 16 maart in drie stembureau’s: ‘t Kruispunt Akersloot, Gemeentehuis Castricum en Vredeburg in Limmen.

Kiezers van 70 jaar en ouder kunnen ook stemmen per brief

Kiezers van 70 jaar en ouder kunnen ook per brief stemmen. Zij hebben begin maart een tweede pakketje per post ontvangen. Daarin zitten een blanco stembiljet, twee enveloppen en een uitleg.

Deze groep kan thuis het stembiljet invullen en in de envelop opsturen. Of de envelop met stem brengen naar een van de inleverpunten: Bibliotheek Akersloot, gemeentehuis Castricum of de Heeren van Limmen in Limmen. Op 10, 11, 12, 15, 16 tussen 9.00 en 17.00 uur of 17 maart tussen 07.30 en 21.00 uur. 

Meer informatie is te vinden op; www.castricum.nl