Druk op de ketel bij overleg DeKaMarkt met gemeente Castricum

Algemeen
Komt hier een nieuwe DeKaMarkt met woningbouw?
Komt hier een nieuwe DeKaMarkt met woningbouw? (Fotobewerking: Aart Toth)

CASTRICUM – Onder druk van een gerechtelijke procedure die aangespannen is door Dreef Beheer, de vastgoed beheerder van DeKaMarkt, zijn gemeente Castricum en Dreef Beheer in overleg gegaan. Hete Hangijzer was een vestiging van een DeKaMarkt aan de Stetweg in Bakkum. Gemeente Castricum had de vastgoedbeheerder toegezegd voor maart 2021 te laten weten of ze op die plaats een supermarkt mogen vestigen.

door onze verslaggever Aart Toth

Eerder werd in overleg met gemeente Castricum de vestiging op het Kooiplein gesloten vanwege onveilige verkeerssituaties. DeKaMarkt zag een vervangende supermarkt aan de Stetweg wel zitten, temeer omdat het gebied al in eigendom is van Dreef Beheer.

De zitting bij de rechtbank uitgesteld

Afgelopen week vond het gesprek plaats tussen ambtenaren van de Buch en Dreef Beheer. De zitting bij de rechtbank werd uitgesteld in afwachting van resultaten van het overleg. De hoop was er om in een daaropvolgend bestuurlijk overleg met het college tot helderheid te komen.

Twee plannen waar de raad een keuze uit kan maken

Voorlopig is uit het overleg gekomen dat de gemeente bezig is om een voorstel te maken voor de raad, waarbij er twee plannen zijn waaruit de gemeente een keuze gaat maken. Het wachten is nu op het DPO onderzoek: naar de mogelijkheden voor een supermarkt op Stetweg en Kooiplein. Op basis daarvan - en de plannen van Dreef Beheer en Kooiplein - wordt de casus voorgelegd aan de raad die 15 april een besluit moeten gaan nemen voor wat Castricum wil. De gemeente heeft nu alle informatie. De raad kan nu een weloverwogen keuze maken.