Castricummer Jeff van Schie wint Tri-Beach Zwift Cup

Algemeen
Jeff van Schie met zijn finale beker.
Jeff van Schie met zijn finale beker. (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - Corona legt ons veel beperkingen op, maar sporters denken in kansen en wat kun je dus nog wel doen om je lekker uit te leven? Inderdaad online in een virtuele wereld wedstrijden rijden op de Dinsdag avond. Patrick Kingma is hiermee enthousiast begonnen in oktober 2020, toen het te koud werd om ‘s avonds buiten te rijden. Al snel reden ongeveer 40 enthousiastelingen mee in de wedstrijdjes op Dinsdagavond.

“Het is bizar hoe realistisch Zwift is opgezet, en het lijkt dan ook net of je in het echt rondjes om de Kerk aan het rijden bent en echt in de wedstrijd zit. Strak om 19.30 werd er gestart, en was de strijd hevig in 15 wedstrijden tot de eindstrijd afgelopen Dinsdag op de Champs Elysees in Parijs.” zegt Jeff van Schie.

De overwinning

In 5 rondjes, en dus 5 sprints, werd de finale gereden en was de spanning in de Top 3 om te snijden. Jeff van Schie bleek uiteindelijk de sterkste in de 5 sprints en won er 4, eindigde hierdoor op de 1e plek in het eindklassement. Jeff, ’n Crossfitter bij Crossfit Castricum, heeft zich enorm sterk ontwikkelt in de afgelopen maanden en is vanuit de achterhoede gegroeid naar de kop. Zo was er ook Fred Streefland, haakte een keer ‘boos’ af omdat hij het niet kon bijhouden, maar reed uiteindelijk mee in de kopgroep. Het voorbeeld dat sport verbroederd en sociaal een belangrijk rol kan spelen, zeker in deze rare Corona-tijden.

De toekomst

De groep kijkt weer uit naar volgend seizoen, ondanks de Corona beperkingen hebben ze toch samen kunnen sporten, strijden tot het uiterste en nieuwe contacten gelegd. Nu hopen ze vooral weer lekker naar buiten te kunnen en samen te sporten in de toekomst. Patrick hoopt volgend jaar weer op meer deelnemers, dus bel hem gerust. Sponsor Schilder Rob Karels zal ook weer meedoen en zorgen voor leuke prijzen.