Rectificatie

Voor slechts drie jaar flex-wonen bij de Puikman

Algemeen
Dit deel van de Puikman is gereserveerd voor Flex-wonen.
Dit deel van de Puikman is gereserveerd voor Flex-wonen. (Foto: Aart Tóth)

CASTRICUM - In de vorige editie van het Castricums Nieuwsblad stond een artikel over flex-wonen bij de Puikman. Ondanks de doorgevoerde correcties vanuit gemeente Castricum zijn er per abuis een aantal passages is het artikel na correctie blijven staan die niet kloppen. Hieronder de onjuistheden gecorrigeerd:

De 300.000 euro die wordt genoemd, is geen geld van de gemeente, maar van het Rijk. Het gaat om subsidie die verkregen is van het ministerie van BZK, vanwege deelname aan de pilot flex-wonen.

Dat bedrag kan ingezet worden voor diverse doelen, bijvoorbeeld modelunit, onderzoekskosten, wensen van omwonenden die voort komen uit participatiegesprekken) en is tot nog toe slechts deels gebruikt. 

Het bedrag is bedoeld voor het hele project flex-wonen, dat meerdere locaties in de gemeente Castricum kan betreffen. Het vastgestelde Plan van Aanpak spreekt over een ontwikkeling van 80 woonunits, de Puikman betreft een ontwikkeling van 48 woonunits. 

Slechts een klein deel van de subsidie wordt gebruikt voor de ontwikkeling van de locatie Puikman. Na deze ontwikkeling is er dus nog steeds een belangrijk deel van de subsidie beschikbaar. 

Er is geen directe relatie tussen de drie jaar looptijd voor flex-wonen bij de Puikman die wordt aangehaald in het artikel en de 300.000 euro.