Sonarbank geruisloos geplaatst op Bakkerspleintje

Algemeen
Opgeladen Sonarbank deels in gebruik.
Opgeladen Sonarbank deels in gebruik. (Foto: Aart Tóth)

CASTRICUM – Normaal gesproken is er veelal tumult over zaken rondom het project ‘Versterking Winkel- Verblijfsgebieden’ in het Dorpshart. Neem maar eens de voorgestelde, uitgestelde en misschien wel afgestelde pilot van een autoluw Dorpshart.

door onze verslaggever Aart Toth

Uit hetzelfde project kwamen we de Solarbank tegen en vroegen de Programmaleider Henk Ruijter waarom deze in stilte geplaatst was. Uit het antwoord bleek “Dat de bank een gift is van de Rabobank en dat er in juni nog speciale aandacht aan het vernieuwde Bakkerspleintje en Solarbank gegeven gaat worden”. Rondom de plaatsing van de door de Rabobank beschikbaar gestelde ‘Sonarbank’, was er ook eerst sprake van uitstel, andere plaats, weer een andere plaats en nu dus inderdaad in stilte geplaatst op het Bakkerspleintje. Eerdere bestemming was Dorpsplein. 

De Rabobank-bank wordt opgeladen door zonnecellen in het zitvlak, die zorgen voor bruikbare energie, als de bank niet volop gebruikt wordt als rustplaats voor meerdere derrières. Normaliter is het mogelijk je smartphone of laptop op te laden via de bank als je het oplaadsnoertje bij je hebt. Anders even snoertje lenen van een toevallige voorbijganger kan ook nog de oplossing zijn. Zo is het Bakkerspleintje weer een stukje dichterbij een leefbaarder plein, waar alleen nog horeca en wat detailhandel zijn plaats kan vinden.