Zero Waste Tour ook in Castricum

Algemeen
Bonnie, Tijn en Mariska gaven deelnemers allerlei tips en tricks om minder afval te produceren.
Bonnie, Tijn en Mariska gaven deelnemers allerlei tips en tricks om minder afval te produceren. (Foto: aangeleverd)

CASTRIICUM - Zaterdag 5 juni vonden op dertig plaatsen in Nederland Zero Waste Tours plaats, georganiseerd door Zero Waste Nederland.

Ook Castricum was van de partij; de 3 enthousiaste gidsen Bonnie, Tijn en Mariska hadden elk hun eigen thema (voeding, verzorging en huishouden) en gaven de deelnemers allerlei tips en tricks om minder afval te produceren. Met elk een paraplu waar allerlei items aan hingen; van een bijenwasdoek om je kaas in te bewaren tot recepten om zelf deodorant of hoestdrank te maken. Deelnemers liepen door Castricum van gids naar gids in groepjes van maximaal personen, onderweg raapten zij zwerfafval op.

Neem gerust je eigen verpakking mee

Bij ijssalon Marx ‘O Larry’s werd elke deelnemer die zijn eigen bakje en lepeltje mee had getrakteerd op een ijsje, en na afloop konden zij op kosten van de organisatie een kop koffie halen in hun eigen beker bij het Huis van Hilde. Winkels die het concept een warm hart toedragen zijn te herkennen aan de raamsticker ‘Neem gerust je eigen verpakking mee’.

Ook kregen deelnemers van de tours fijne kortingen bij webwinkels Pieter Pot en Bag Again, en namen zij na afloop diverse samples mee naar huis, zoals tandpastatabletjes en zelfgemaakt wasmiddel. Na afloop waren de reacties zeer positief; een daverend succes!