Video

Karavaan Festival komt deze zomer ook naar Castricum

Algemeen
Het Karavaan Festival strijkt weer neer in regio groot Alkmaar.
Het Karavaan Festival strijkt weer neer in regio groot Alkmaar. (Foto: Bowie Verschuuren)

CASTRICUM - Het Karavaan Festival is klaar voor de zomer en strijkt van 6 tot en met 15 augustus neer in de regio Groot Alkmaar. De vakantie-editie van het Noord-Hollandse podiumkunstenfestival brengt tien dagen lang spraakmakend locatietheater op verrassende plekken in Alkmaar, Heerhugowaard, Castricum, Schermer, Heiloo en Schoorl. Tegelijkertijd is in het Victoriepark Alkmaar het festivalhart ‘Yes in my backyard’, een co-creatie van Karavaan en Poppodium Victorie, met livemuziek, theatervoorstellingen, straattheater en een hapje en een drankje.

Het festival brengt je naar bijzondere plekken als een natuurbegraafplaats, boerderijen, een verlaten dorp en een landgoed waar je locatietheater beleeft van nationaal gerenommeerde én jonge theatermakers. Er zijn dit jaar vijf landelijke premières in regio Alkmaar.

Highlight festival: ‘Ballade van Bodie’

Eén van de highlights van dit jaar is de première van de filosofische western ‘Ballade van Bodie’, over de gelijknamige Amerikaanse spookstad. En in het jaarlijks terugkerende agrarische thema brengt Karavaan ‘Mestmoeders’ bij de melkveehouderij van de familie Baltus in Zuidschermer en komt het boerendrama ‘Kiem’ terug, ditmaal bij de spitskoolteler Ursem-Zuurbier in Heerhugowaard. In een verlaten dorp rondom Alkmaar word je meegenomen in de absurdistische voorstelling ‘Deze plek bestaat niet’ en op landgoed Duin & Bosch in Castricum beleef je ’De meester en Margarita’. Ook kun je genieten van de succesvolle dorpsbeleving ‘Dit is geen dorp’ in Schermerhorn. Verder staat ook de theatrale fietsroute op het programma, ditmaal met een route door Koedijk en Sint-Pancras, met onderweg het muziektheater ‘Luchtbespiegelingen’ en de voorstelling ‘Mens, boom, dier’ op een Natuurbegraafplaats Geestmerloo.

Vicotoriepark ‘Yes in my backyard’

Het succesvolle festivalhart in het Victoriepark wordt omgedoopt tot ‘Yes in my backyard’. Hier geniet je elke dag van steengoede livemuziek van Podium Victorie, theatervoorstellingen, straattheater, hapjes, drankjes en meer. De kaartverkoop start 1 juli. Kijk op www.karavaan.nl voor informatie en voorstellingen.

Bekijk hier alvast de aankondiging: