Natuurlijke grasmaaiers zorgen voor diversiteit

Algemeen
Met temperaturen van boven de 22 graden moeten de dieren voldoende te drinken hebben. Maar daar zorgt de schaapsherder zoals te zien is goed voor.
Met temperaturen van boven de 22 graden moeten de dieren voldoende te drinken hebben. Maar daar zorgt de schaapsherder zoals te zien is goed voor. (Foto: Bert Westendorp)

CASTRICUM - Sinds woensdag zijn de ecologische grasmaaiers van Roxanne Waning zoals ieder jaar weer te vinden op hun tijdelijke plek; de middenberm van de Soomerwegh. 

In tegenstelling tot koeien- en paardenmest stoot schapenmest veel minder stikstof uit. Daarnaast begraast een schaapskudde een natuurgebied zodanig dat de biodiversiteit in het groen toeneemt: de schapen eten planten die juist hard groeien door een teveel aan stikstof. Ze verspreiden zaden en er zijn vloeiende overgangen van lage begroeiing naar hogere begroeiing. Dat is belangrijk voor onder andere vele soorten insecten en is de reden waarom schaapskuddes worden ingezet voor het herstellen van de natuur. Opdrachtgevers zijn natuurorganisaties, gemeenten, waterschappen en particulieren. 

De kudde vindt onderdak in Burgerbrug in de kop van Noord-Holland en wordt door de hele provincie ingezet. Niet verwonderlijk want de beesten maaien niet alleen het gras op diverse plaatsen, maar doen dat ook nog eens op milieuvriendelijke wijze.

Met vriendelijke groet, Yvette van der Does Contentregisseur T 0299-393332 M 06-52022906 Ik werk op maandag, dinsdag en donderdag Doeltreffend adverteren, bekijk de mogelijkheden.Epaper ? Linkedin ? Facebook -----Oorspronkelijk bericht----- Van: Bert Westendorp