Debuut

Castricumse Margriet Katoen debuteert met boek ‘Ben je gek geworden?’

Algemeen
Margriet Katoen met haar nieuwe boek 'Ben je gek geworden?'
Margriet Katoen met haar nieuwe boek 'Ben je gek geworden?' (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - De Castricumse Margriet Katoen debuteert met het boek ‘Ben je gek geworden?’ Een verhaal in romanvorm dat zich afspeelt op het ziekenhuisterrein van Parnassia, voorheen Duin & Bosch in Castricum. Door het lezen van het boek Landgoed in de duinen, kwamen er veel herinneringen boven bij de schrijfster uit de periode waarin ze daar zelf psychiatrisch verpleegkundige was. Dit inspireerde haar om zelf over dit onderwerp te schrijven.

Bedrijf in beeld dossier

Al van jongs af aan tekent Margriet haar gedachten en gebeurtenissen op van haar reizen en het alledaagse leven. Ze vertelt, “Ik probeer me altijd in te leven in een ander en door mijn voorstellingsvermogen creëer ik mijn eigen verhalen, waarbij ik vaak de gedachte heb dat ik er een boek over zou kunnen schrijven en dat is nu werkelijkheid geworden.”

Om het aantrekkelijk te maken voor de lezer en om te voorkomen dat mensen zich herkennen, koos Margriet voor fictie en heeft daarin een aantal autobiografische gebeurtenissen gedeeltelijk verwerkt. Een verpleegkundige en twee cliënten vertellen hun verhaal, waarbij je als lezer hun belevingen, gevoelens en gedachten bijna kan voelen en als het ware in de huid kruipt van deze personen. Je bent deelgenoot van de traumatische herinneringen, psychotische momenten, gezellige avonden en intensieve vriendschappen in de jaren negentig. Op een boeiende wijze vallen de verhaallijnen in deze debuutroman samen.

Het verhaal gaat over Lotte die leeft met een trauma en zich afvraagt hoe ze moet leren omgaan met de verschillende persoonlijkheden in haar karakter. Het andere personage, Olaf, krijgt een positief gevoel van het contact met een drugsdealer, maar heeft moeite om te begrijpen wat er in zijn hoofd gebeurt. Daarentegen lijkt het derde personage Pauw een onbekommerd bestaan te leiden met haar vrienden, maar zelfs een zorgeloos leven gaat niet altijd over rozen.

Het boek is te koop bij www.margrietkatoen.nl en bij alle boekhandels.