Landschapschilders in de Tuin van Kapitein Rommel

Algemeen
Dit llandschap is te zien in de Tuin van Kapitein Rommel.
Dit llandschap is te zien in de Tuin van Kapitein Rommel. (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - Er is weer Kunst in de Tuin van Kapitein Rommel. In de week van 28 juni tot en met 2 juli zijn er landschapsschilders actief. Anneke Dekkers en Henk- Willem Klaassen verheugen zich om in de Tuin van Kapitein Rommel ter plekke te schilderen en zich te laten inspireren door de mooie tuin. Hun werk is te zien van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Ook zullen de schilders live een aantal dagen aan het werk zijn.

Er is niets mooiers dan met je veldezel de natuur in

Anneke trekt graag met haar schildersmaat Henk-Willem Klaassen de natuur in.  ”Er is niets mooiers dan met je veldezel de natuur in”, vertelt Anneke Dekkers. “We zetten onze schildersezels neer op een mooie plek en zijn zo een dag zoet.”

Zo hebben zij het meertje van Brasser van alle kanten en in alle seizoenen geschilderd. Vorig jaar hebben ze uitzichten op de NS-wandelroute vastgelegd. Anneke: “Buiten schilderen is spannend. Zeker met een stevig briesje. Het is keuzes maken, snel werken, op zoek naar de juiste kleuren en sfeer.”

Schilderen om een levensvisie weer te geven

De tekst loopt door onder de foto


Henk- Willem Klaassen is 30 jaar geleden begonnen met schilderen. Hij dacht niet te kunnen schilderen, had geen enkel idee wat hij zou schilderen. Toch kreeg hij gaandeweg plezier in en het schilderen werd het zijn passie. Henk Willem schildert om een levensvisie weer te geven, naast zijn werk als sociaal psychiatrisch verpleegkundige en trainer. Vaak heeft het schilderij een verhaal, een geschiedenis en is het een onderdeel van een ontwikkeling van de kunstenaar.

Henk-Willem brengt kleurrijke en sfeervolle landschappen op doek. Verschillende kunstschilders inspireren hem zoals: David Hockney en de Nederlandse schilder Gert-Jan Scholte-Albers. En ook schilders als Monet, van Gogh en Jeroen Krabbé zijn inspiratiebronnen.

In de Tuin van Kapitein Rommel laten Anneke Dekkers en Henk Willem Klaassen kleurrijke natuurschilderijen zien. U bent van harte welkom. De kunstenaars zijn een aantal dagen live in de tuin aan het schilderen. 

Meer weten? www.henkwillemklaassen.nl  en www.crealab16.nl