Vernieuwd Bakkerspleintje en solarbank officieel in gebruik

Algemeen
Programmaleider Henk Ruijter, bewoner Ruud Kuijs en directeur Rabobank Jan Klaver
Programmaleider Henk Ruijter, bewoner Ruud Kuijs en directeur Rabobank Jan Klaver (Foto: Aart Tóth)

CASTRICUM - Door de coronamaatregelen kon tot nu toe niets worden georganiseerd voor de officiële ingebruikname van het vernieuwde Bakkerspleintje. Daarom werd besloten om hiervoor een filmpje te maken, dat op de sociale media en bij RTVCastricum te zien zal zijn. Daarom was er dinsdag j.l. extra activiteit op het plein.

door onze verslaggever Aart Tóth 

Wethouder Ron de Haan kwam langs om een officieel tintje aan de officiële in gebruik name van het Bakkerspleintje te geven. Voor de camera werden gesprekken gevoerd met betrokkenen zoals wethouder de Haan, programmaleider van het project ‘Versterking Winkel- Verblijfsgebieden’ Henk Ruijter, directeur Rabobank Jan Klaver en bewoner Ruud Kuijs.

Veel lovende woorden over hoe het Bakkerspleintje er nu uitziet, en waardering voor de gift van de Rabobank, de solarbank waar energie wordt opgewekt via het zitvlak op de bank en waar je zelfs draadloos of met usb je telefoon kunt opladen. Ruud Kuijs wilde toch wel even weten of er over de bank heen een podium opgebouwd kon worden voor evenementen zoals afgesproken. “Inderdaad is dat mogelijk omdat het podium over de bank heen wordt gebouwd”, volgens Henk Ruijter. Jan Klaver benadrukte nog even de duurzaamheid van de bank, met op de achtergrond de prachtige bloembakken van bloemenshop 22 en de Rabowand vol bloeiende planten. De gemiste horecavestiging kwam ook ter sprake, waar hopelijk plannen voor zijn in de toekomst. Voorlopig even drankje en lunch zelf meenemen, om dit op de solarbank of overige zitplaatsen te nuttigen.