Explosie van wespen verwacht in augustus

Algemeen
Krijgen we deze zomer weer met fikse wespenplagen te maken?
Krijgen we deze zomer weer met fikse wespenplagen te maken? (Foto: Beestjes Kwijt)

REGIO - Krijgen we deze zomer weer met fikse wespenplagen te maken? Wespenbestrijders denken van wel, ergens aan het einde van de zomer. “De natuur loopt gewoon een maand of anderhalf achter doordat het dit voorjaar lang koud bleef”, zegt wespenbestrijder Ted Debets. “Daarom verwacht ik in augustus een explosie van wespen. Het wespenseizoen schuift gewoon op.”

Beestjes Kwijt, het gezamenlijke platform van alle ongediertebestrijders, komt traditioneel elk jaar met een voorspelling over de heftigheid van wespenoverlast waarmee we in de zomer te maken krijgen. “En daar moesten we lang mee wachten”, vertelt Merijn Janssen, directeur/eigenaar van Beestjes. “Er was gewoon niets over te zeggen. Het was lang heel rustig, maar we krijgen nu steeds meer aanvragen voor het bestrijden van beginnende wespennesten. We weten nu dat het hoogtepunt van de wespenoverlast dit jaar niet in juli, maar in augustus, misschien zelfs september ligt.”

Zelf wespennesten verwijderen

Het is oppassen geblazen dus. Kijk alvast op de website van Milieu Centraal voor tips over de bestrijding en het verwijderen van wespennesten in en om huis.