Ouderen helpen hun tuintje op orde te houden

Algemeen
Sommige ouderen kunnen zelf niet zo veel meer.
Sommige ouderen kunnen zelf niet zo veel meer. (Foto: Pixabay)

AKERSLOOT - Ouderen kunnen erg genieten van hun tuintje maar het onderhoud groeit hen soms boven het hoofd. Zin om het enthousiaste klussersteam van Welzijn Castricum te komen versterken, voor af en toe eens een uurtje of voor regelmatige inschakeling? 

Vrouwen of mannen die met plezier in de eigen tuin werken, willen wellicht ook ouderen een handje helpen die daarbij ondersteuning nodig hebben. Er worden geen grote klussen gedaan. De Klussenbank zoekt vrijwilligers; geen hoveniers, in Akersloot, Castricum en Limmen die mensen willen helpen bij het verrichten van kleine tuinklussen. Op dit moment is er met name in Akersloot behoefte aan uitbreiding van het team. 

Ze zoeken mensen die graag buiten werken en affiniteit hebben met de doelgroep. Men geeft zelf aan wanneer of hoe lang men beschikbaar is, dus alle ruimte voor vakanties e.d. De klus mag niet meer dan 3 uur per keer in beslag nemen, dus het zijn geen grote klussen per keer. Er staat een vrijwilligersvergoeding tegenover. Bijzonder gereedschap is over het algemeen aanwezig. Aanvragen (dit kan via Welzijn Castricum) of in het bezit zijn van een VOG is voor alle vrijwilligers een vereiste. Aanmelden kan hier.

Welzijn Castricum zet zich dagelijks in voor een vitale samenleving. Zij ondersteunen (kwetsbare) burgers, zodat zij voor zichzelf kunnen zorgen en mee kunnen doen aan de samenleving en verbinden mensen en (vrijwilligers-)organisaties met elkaar.