Akersloter Sjoerd Duin exposeert in Gemaal 1879

Algemeen
De werken van Sjoerd Duin.
De werken van Sjoerd Duin. (Foto: aangeleverd)

AKERSLOOT - Vanwege Corona kon het Gemaal 1879 pas 2 maanden later dan gebruikelijk zijn deuren openen voor een nieuwe expositie. Gezien de bezoekersaantallen in juni en juli blijkt dat er een grote behoefte is aan dit soort activiteiten. Met enige trots gaat de tweede expositie dit zomerseizoen in.

Akersloter Sjoerd Duin exposeert

Vol passie vertelt Sjoerd over de totstandkoming van zijn schilderijen: “de eerste schilderijen vanaf 2014 zijn “oefeningen” in de techniek, vaak figuratief”. Later heeft de eigen invulling, onder andere Mixed Media, zijn voorkeur. Hij geniet van de buitenlucht, vrolijke kleuren en relaxed werken. Dus een groot kleurenpallet aan de muren van de expositieruimte. Zijn vader Han Duin completeert het geheel, hij toont enkele beelden.

Dit alles belooft een interessante tentoonstelling te worden en een goede reden om het Gemaal te bezoeken.

Bezoek het gemaal

Dat bezoek kan vanaf zondag 1 augustus tussen 13.30 en 16.30 uur en vervolgens alle zondagen in augustus en september. Op zondag 1 augustus organiseert de Stichting Oer-IJ een korte wandeling te starten om 13.00 uur vanaf het Gemaal. De route voert door de directe omgeving onder deskundige. Op alle openingsdagen is op de zolderverdieping van het Gemaal steeds een vrijwilliger van Stichting Oer-IJ aanwezig die alles over de waterstaatkundige geschiedenis van het gebied in en om het IJ kan tonen en vertellen. Tot slot zal het gemaal steeds in werking worden gezet om de uitleg nader te verduidelijken.

Open Monumentendagen

Op de Open Monumentendagen, zaterdag 11 en zondag 12 september en tijdens de Akersloter kunstroute op zaterdag 2 en zondag 3 oktober zal het Gemaal steeds vanaf 11.00 uur in de ochtend geopend zijn.

Verdere opening van het Gemaal kan op afspraak, raadpleeg daarvoor de website www.gemaal1879.nl

Het gemaal is te vinden op het adres Fielkerweg 4 (Klein Dorregeest) te Akersloot.

De werken van Sjoerd Duin.
De werken van Sjoerd Duin.