De workshopfabriek: Schilderen met olieverf en Keramiek

Algemeen
kijkje tijdens eerdere workshop Nielly.
kijkje tijdens eerdere workshop Nielly. (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - In augustus kun je meedoen met de workshop: ‘Ik wil schilderen als…’ en deze keer op verzoek nogmaals François Nielly.

Workshop ‘Ik wil schilderen als..’

“François Nielly is een Franse kunstenares die op haar unieke wijze grote geabstraheerde portretten schildert” aldus Mieke. “Zij boetseert met olieverf en paletmes totdat het gezicht de juiste uitstraling heeft. Haar kleurgebruik is uniek niet alleen omdat ze lef heeft maar vooral omdat zij prachtige keurencombinaties maakt en met fluorescerende olieverf werkt. Deze kleuren haal je niet zomaar uit een tube daar heeft zij haar eigen recept voor.” 

De workshop

Voor deze tweedelige workshop ga je aan de slag met olieverf. Je krijgt een voor-geschetst doek van het portret dat jij wilt maken van 60x60. Je leert verschillende technieken met olieverf, kleuren combineren en vooral lekker groot werken. De workshop is op zondag 22 en 29 augustus van 8.30 tot 13.00 uur.

Workshop keramiek

Op zondag 31 oktober, van 9.30 tot 12.00 uur, zal gastdocente Paulien Hakkert een workshop keramiek geven. Zij ontwierp prachtige kandelaars. De techniek die zij hiervoor heeft ontwikkeld wil zij met jou delen. Je leert hoe jij een ontwerp maakt van oud serviesgoed en verse klei. Als je kandelaar goed is vormgegeven werk je het af met glazuur. De kandelaar wordt voor jou afgebakken in de kleioven. 

Tekst gaat verder onder foto


Kandelaars van gerecycled serviesgoed van Paulien Hakkert.
 - aangeleverd

Bij deze workshop mag je ook zelf oud serviesgoed, waar je aan gehecht bent, meenemen en hiervoor gebruiken, bijvoorbeeld het oude kop en schoteltje van je (groot)ouders of iets uit je kindertijd. 

Het inloopatelier

Het inloopatelier start weer na de vakantiestop op woensdag 11 augustus. Elke woensdag en donderdagochtend kun je, na aanmelding, komen schilderen. Geen klassikale les maar persoonlijke begeleiding in wat jij wilt leren. Je kunt werken met olieverf, acrylverf, pastelkrijt en mixed media, Mieke helpt jou stap voor stap om jouw eigen stijl te ontwikkelen.  

Het inloopatelier en de workshops geeft zijn in het Buurt & Biljartcentrum Castricum, van Speykkade 61. BBC is nieuwbouw en heeft een bijzonder goed ventilatiesysteem Voor meer info en aanmelden ga naar www.miekerozing.nl, mail info@miekerozing.nl bel 0610566887.