video

Dansvereniging Igram Castricum bestaat dit jaar 50 jaar

Algemeen
Igram, gezond van lijf en 80 leden.
Igram, gezond van lijf en 80 leden. (Foto: Igram)

CASTRICUM - Vijftig jaar geleden besloten de twee Castricumse volksdansverenigingen Koningsbosch en Tarantella op te gaan in een nieuwe volksdansvereniging. Dit was op 18 september 1971. Geboortekaartjes werden verstuurd: de nieuwe vereniging kreeg de naam ‘Igram’ - dat betekent ik dans in het Servisch -  en was gezond van lijf en tachtig leden.

Anno 2021 is Igram nog steeds gezond van lijf en heeft inmiddels 110 leden, verdeeld over vijf dansgroepen.

De vereniging kent een trouwe aanhang van leden van het eerste uur als ook van nieuwkomers, van beginnende dansers tot gevorderden, van Castricummers tot dansers uit de omringende gemeenten: allemaal liefhebbers van de internationale dans en wereldmuziek.

Het jubileumjaar wordt zondag 22 augustus geopend met een feestelijke instuif voor de leden. Gedurende het jaar worden speciale dansactiviteiten gehouden met ter afsluiting een bijzonder optreden van het internationale dansensemble Paloina uit Amsterdam.

Bekijk hieronder de officiële trailer van Paloina voor een impressie van de volksdans


Wie van muziek en dansen houdt en graag wat meer wil bewegen kan gerust een keer komen kijken. De lessen worden op maandagavond, dinsdagavond en donderdagochtend gegeven. Vooral op dinsdagavond kunnen geïnteresseerden als beginnende danser terecht.

Op de website www.igram.nl staat alle informatie. Meer informatie via: 0251-655148.

Leden van Igram tijdens een feestelijke instuif. Foto: Igram.