VIDEO

Zonovergoten succesvolle eerste editie Muziektuinen Festival

Algemeen
Optreden van de Noord-Hollandse band Bedlam in een tuin aan de Brakersweg in Castricum.
Optreden van de Noord-Hollandse band Bedlam in een tuin aan de Brakersweg in Castricum. (Foto's: Yvette van der Does)

BAKKUM/CASTRICUM - De organisatie en deelnemers kunnen trots terugkijken op hun eerste editie van het  Muziektuinen Festival. Het was nazomeren geblazen. De bezoekers genoten onder een strakblauwe hemel van de muzikanten die er zin in hadden en het optreden erg hebben gemist. “We zijn zo blij dat we eindelijk weer kunnen spelen voor jullie”, laten Stef en Co weten in hun idylle aan de Stetweg.  ”Onze complimenten aan de organisatie dat ze het toch hebben aangedurfd het festival te laten doorgaan.”

De tijdsblokken werden maximaal ingevuld en waren op veel plekken snel uitverkocht. Tussen de blokken door had iedereen een kwartier de tijd om naar de volgende locatie  te rijden. Dat was goed te doen. 

Het kwintet van muziekvereniging Emergo speelde aan de Bachstraat tussen twee huizen in. Het deed niet onder voor een concertgebouw. Het was eigenlijk mooier vanwege de meeuwen hoog in de lucht en de bellenblazende kinderen in het decor.

De huiskat mengt zich tussen het publiek tijdens een optreden van Kwintet Emergo in de Bachstraat. (Foto: Yvette van der Does)

De bezoekers werden op de locaties gastvrij ontvangen en in de watten gelegd. De koffie smaakte goed bij ‘Penny Lane’ en wie na het zingen van ‘The Wild Rover, No Nay Never’ een droge keel had gekregen kon een gratis biertje pakken uit de koelbox.

De tekst loopt door onder de foto

Hovenier Rick Veeken serveert ragout tijdens het optreden van Bedlam in de tuin aan de Brakersweg. (Foto: Yvette van der Does)

Na afloop kon men een gift achterlaten voor de artiesten via een QR-code. Organisatie, artiesten en tuineigenaren zijn enthousiast over een volgende editie.

Het artikel loopt door onder de video


Hieronder een klein beeldverslag van de locaties Oude Haarlemmerweg, Bachstraat, Stetweg en Brakersweg: 

Hapjes voor de gasten.
Rick Veeken deelt hapjes uit aan de gasten.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding