Harry Poel opnieuw aan de aftrap met 105-Sport-Live

Algemeen
Harry Poel in zijn element achter de microfoon tijdens een sportweekend.
Harry Poel in zijn element achter de microfoon tijdens een sportweekend. (Foto: Aart Tóth)

CASTRICUM - Harry Poel, van het lokale radio sportprogramma ‘Radio Castricum 105-Sport-Live’ is even uit de ether geweest vanwege de Covid-regels. Gelukkig is het programma vanaf maandag 20 september weer in de lucht. Van 19.00 tot 20.30 uur is een voorbeschouwing met de voetbaltrainers uit de CAL gemeente. Vanaf 26 september gaat de reguliere uitzending op de zondagmiddag weer starten. Harry zelf noemt het ‘Terug naar af’, met de nieuwe aftrap van zijn passie sport en radio.

Door Aart Tóth

“Vanuit de studio schakelen via een live verbindingen met reporters langs de lijnen, heerlijk! Ook dat is een soort ‘terug naar af’. Net als vroegere sportprogramma ‘Langs de lijn’, met heerlijke live verslagen en spanning alsof je erbij zat”, volgens Harry.

Presentator Harry Poel

Harry Poel is samen met een technicus de presentator in dat schakelen tussen de wedstrijden en het opbouwen van de spanning voor de luisteraars. Ook de verslagen na de wedstrijden met spelers, trainers of toeschouwers brengt je terug in de tijd. Velen hebben herinneringen aan het ‘Clubhuis’ of de ‘Kantine’, waar tegenwoordig luxere namen voor worden gebruikt. 

Een veelzijdig programma

Harry hoef je niet voor te stellen in sportend Castricum, Limmen of Akersloot. Mede vanwege zijn eigen sportverleden in het voetballen bij Vitesse22 en FC Castricum is hij ingeburgerd bij die verenigingen, maar ook bij de tegenstanders. Het programma blijft niet beperkt tot alleen voetbal in 105-Sport-Live. Ook Rugby, Hockey, Handbal, Korfbal en Volleybal komt aan bod vanuit reportages, uitslagen en standen.

105-Sport-Live zoekt hulp

Zoals u al heeft begrepen is het niet alleen Harry Poel wat de klok slaat. Er is meer nodig om een sublieme uitzending te maken, waar misschien in de toekomst uitbreiding in komt, met op maandag na de zondagse sport na te beschouwen en betrokkenen aan het woord te laten. Daar heb je natuurlijk medewerkers voor nodig die een binding met de sport hebben en daar graag aan mee willen werken. Heb je interesse in presenteren, verslagen maken of in de techniek rondom radio, stuur je motivatie naar info@omroepcastricum.nl en je hoort van ze.