Nieuwe rubriek

Herenboeren Kennemerland (2): De zoektocht naar kartrekkers

Algemeen
De initiatiefnemers van Herenboeren Kennemerland brengen de reacties in kaart.
De initiatiefnemers van Herenboeren Kennemerland brengen de reacties in kaart. (Foto: aangeleverd)

KENNEMERLAND - Herenboeren Kennemerland is in oprichting. Vorige week verscheen het eerste verslag voor onze nieuwe rubriek Herenboeren Kennemerland. De komende tijd volgt Rodi Castricum ze op de voet: omdat wij geloven dat het ze gaat lukken een eigen circulaire boerderij te beginnen. De zoektocht naar kartrekkers is momenteel in volle gang.

“Aan aandacht en belangstelling hebben we vanaf het begin geen gebrek. We zijn nu vooral druk met het beantwoorden van mails, maken van afspraken. We geven radio-interviews, praten met organisaties en lezen natuurlijk heel veel relevante artikelen. Deze week stond in het teken van de binnengekomen reacties op de oproep ‘kartrekkers gezocht’.”

Regio Kennemerland lijkt er helemaal klaar voor. Mensen met een ‘groene achtergrond’, mensen met een carrière in de bedrijfswereld of vaders die hun kinderen graag willen bijbrengen waar voedsel vandaan komt. Zelfs een 15-jarige die mee wil denken! Het blijkt voor een grote groep veel meer te betekenen dan ‘elke week een tas met groente ophalen’. 

Wat is hier aan het gebeuren? Alsof ze een bedrijf aan het opstarten zijn brengen de initiatiefnemers de reacties in kaart. Wolter van der Vlist (op de foto met rode trui): “Het mooiste zou zijn als iedereen doet wat hij of zij het liefste doet. Want dan is de kans het grootst dat de ‘farming community’ straks een succes wordt.”

Heb je zin om aan te sluiten? Stuur Heenboeren Kennemerland een mail: herenboeren.kennemerland@gmail.com