Update Autoluw Dorpshart: boosheid omtrent pilot

Algemeen
Onduidelijkheid volop en verwarring en uiteindelijk veel verweer tegen pilot .
Onduidelijkheid volop en verwarring en uiteindelijk veel verweer tegen pilot . (Foto: Aart Tóth)

CASTRICUM - Veel boosheid is er omtrent de pilot Autoluw Dorpshart. Bij het gemeentehuis van Castricum sprak vanmiddag onze verslaggever Aart Tóth een aantal bewoners van onder andere de Verzetsheldenbuurt. 

Omdat het hekwerk bij de Stationsweg steeds wordt weggehaald rijden automobilisten gewoon de Dorpsstraat in en via een nieuwe sluiproute door de Ludwigstraat richting J.Rensdorpstraat. Bewoners op die sluiproute zijn dat zat, waar resulteert in een extra spoed-raadsvergadering. Omdat het hekwerk Dorpsstraat-Stationsweg telkens wordt verwijderd en niet teruggeplaatst door gemeente, komt er autoverkeer de Dorpsstraat inrijden. Bij het Dorpsplein gedwongen rechtsaf en op de Verlegde Overtoom weer gedwongen rechtsaf om via de Ludwigstraat richting J.Rensdorpstraat er weer uit te komen. Ondanks toezeggingen van niet, toch een mogelijke sluiproute dus.

Volgens de politie “Is er tijd nodig om de gedragsverandering bij automobilisten teweeg te brengen. Dit naar weet men uit ervaring bij soortelijke projecten”. 

Het gemeentebestuur moet nu door de zure appel heen bijten en de pilot een kans geven, maar worden de bewoners in de Ludwigstraat daar nu wel de dupe van?  Belangrijk is dat het hek aan begin Dorpsstraat-Stationsweg verankerd blijft.

Reageren kan door een mail te sturen aan redactie.cnb@rodi.nl