Geen nieuwe plek voor filmtheater/bioscoop Corso, actiegroep blijft!

Algemeen
Actiegroep Corso moet blijven. M.v.l.n.r. Hanny Minkes, Henk Hoogerwerf, Maria Zaleska en Ria du Prie.
Actiegroep Corso moet blijven. M.v.l.n.r. Hanny Minkes, Henk Hoogerwerf, Maria Zaleska en Ria du Prie. (Foto: Erik Klaver)

CASTRICUM - ‘Corso Moet Blijven’ gaat door! De actiegroep Corso Moet Blijven is al een aantal jaren bezig om aandacht te vragen voor het behoud van een filmtheater/bioscoop in Castricum. De actiegroep vindt het belangrijk dat deze voorziening blijft bestaan voor jong en oud.

Voor degenen die het niet vanaf het begin gevolgd hebben: de actiegroep heeft in 2018 bewoners van Castricum en omstreken gevraagd aan te geven of zij ook een filmtheater/bioscoop in Castricum wilden behouden. De eerste reactie kwam per mail binnen op 28 februari 2018 en al snel waren het er ruim duizend. Ook is er een raamposteractie gehouden, misschien heeft u ze zien hangen. 

Alle mails zijn aangeboden aan de wethouders De Haan en Slettenhaar. Er zijn gesprekken geweest en er is meegedacht over plannen voor de herontwikkeling van de Dorpsstraat. Helaas heeft dit alles na drieënhalf jaar nog geen concreet resultaat opgeleverd.

In juni heeft de actiegroep tijdens een zoomsessie, georganiseerd vanuit de gemeenteraad, van haar spreekrecht gebruik gemaakt en nogmaals de raad gewezen op de sociale en culturele functie van een filmhuis in Castricum. In dit gesprek heeft de actiegroep aangegeven dat ze teleurgesteld zijn in de communicatie vanuit de gemeente  De actiegroep heeft zich aangemeld bij de projectleider van de gemeente om mee te denken over de herbestemming van het gebied van de Maranathakerk en om de argumenten kracht bij te zetten.

De actiegroep Corso Moet Blijven blijft zich inzetten voor een nieuwe locatie voor liefhebbers van theater en film. Wilt u op de hoogte blijven, dan kunt u een e-mail sturen naar corsomoetblijven@eeek.nl