Vitesse legt na rust De Kennemers over de knie: 1-4

Confrontatie tussen De Kennemers en Vitesse wordt al jaren gezien als een soort 'streekderby' waarbij de gemoederen oplopen. (Foto: aangeleverd)

BEVERWIJK - De confrontaties tussen De Kennemers en Vitesse wordt al jaren gezien als een soort “streekderby” waarbij de gemoederen nog wel eens flink kunnen oplopen. En dan vooral als Vitesse de Wijkers weet af te troeven. Dat was bijvoorbeeld 2,5 jaar geleden, bij het laatste onderlinge duel ook het geval. Het thuisspelende De Kennemers had de titel voor het grijpen bij winst op Vitesse. Maar de Wijkers raakten in dat duel al heel snel de kluts volledig kwijt en verloren na een 0-4 ruststand met maar liefst 0-5.

door Henny Reijnders

Bij het weerzien in Beverwijk kon Vitesse dus een op revanche beluste tegenstander verwachten. Daar bleek ook het geval tijdens het eerste halfuur, maar daarna liet Vitesse zien dat het opnieuw een maatje te groot was voor het trainerskoppel Paul de Lange/Fred Bischot.De thuisploeg startte dus energiek, daarbij flink opgejut vanuit hun dug-out. Vooral rechts voorin wisten ze al een paar keer gevaarlijk door te komen. In de 11e minuut kwamen ze terecht op voorsprong toen door Vitesse te afwachtend werd gereageerd op zo’n snelle aanval. Dit keer wist men heel simpel de vrijstaande Jeiel Perrotti te bereiken die meteen uithaalde en keeper Tom Laan wist te verschalken: 1-0. Een kwartier later kreeg De Kennemers dé kans om die voorsprong te verdubbelen, maar de gevaarlijke inzet leverde niet meer op dan een corner. Vanaf dat moment kwam Vitesse wat beter in de wedstrijd en werd De Kennemers meer en meer in de verdediging gedrukt. In de 33e minuut leverde dat al de gelijkmaker op. Met een aanval van achteruit werd Jort Kaandorp bereikt die meteen met een prachtige steekpass Tim de Koning de diepte in stuurde. Die troefde 2 verdedigers af en met een heel bekeken schuiver in de linkerbenedenhoek passeerde hij de keeper. Valk daarna leek Jort Kaandorp Vitesse al op voorsprong te zette maar midden voor doel raakte hij de bal na een prima voorzet van rechts net niet genoeg. De ruststand bleef dus op 1-1 steken.

Na rust startte Vitesse een stuk beter dan in de 1e helft

(Foto: aangeleverd)

Na rust startte Vitesse een stuk beter dan in de 1e helft. Het wachten was daarom op de verdiende voorsprong. Maar die had ook De Kennemers kunnen nemen na gemakzuchtig balverlies van een van de verdedigers. Een van de snelle spitsen kreeg daardoor een vrije doorgang richting Tom Laan maar zijn inzet ging rakelings voorlangs. In de 61e minuut was het aan de andere kant wél raak. Een harde voorzet van links werd in een mêlee van spelers als laatste door Jort Kaandorp getoucheerd: 1-2. Drie minuten later kreeg Rik Beentjes door geklungel van de verdedigers van De Kennemers ook een vrije doorgang en hij scoorde wel op heel beheerste wijze: 1-3. Het wachten was op een 4e treffer, maar die viel pas in de 86e minuut toen Joris Veldt hoog opspringend tussen 3 verdedigers de bal opnieuw achter keeper Dave Davidson wist te frommelen.