Voorkom een bekeuring: kom naar de verlichtingsactie van de Fietsersbond

Algemeen
De vrijwilligers van de Fietsersbond houden zaterdag een verlichtingsactie.
De vrijwilligers van de Fietsersbond houden zaterdag een verlichtingsactie. (Foto: Fietsersbond)

CASTRICUM - Het wordt weer vroeger donker. Toch moet je zorgen dat je goed zichtbaar bent in het verkeer. Onverlicht fietsen is riskant. Iedereen weet dat. Bovendien kan je onverlicht zomaar een bekeuring oplopen. Niemand vindt dat leuk. Gelukkig is er hulp van de Fietsersbond. De vrijwilligers controleren weer gratis de fietsverlichting. Iedereen kan zaterdag 23 oktober van 10.00 tot 15.00 uur op het Bakkerspleintje bij het kraampje van het Fietsersbond-team terecht.

Aandacht voor de fiets

De Fietsersbond nodigt iedereen van harte uit om langs te komen voor een controle en een eenvoudige reparatie van fietsverlichting. En als je er dan toch bent, hebben de vrijwilligers met alle plezier even tijd om je fiets nog wat meer aandacht te geven. Bijvoorbeeld voor het afstellen van je verlichting - zodat je je tegenligger niet verblindt -, of het graferen van je postcode in het frame - tegen diefstal -, of het controleren van de bandenspanning en zo nodig oppompen van je banden. Ook kan je je bij het kraampje laten informeren over andere activiteiten van de Fietsersbond.

Tip: kom voor 12.00 uur, dan is het meestal het rustigst en wordt je vlot geholpen.

De Castricumse rijwielzaak Pilkes Fietsen sponsort de actie

Zoals altijd is de verlichtingsactie gratis, omdat bij toerbeurt één van de Castricumse rijwielzaken de actie sponsort met gratis verlichtingsmateriaal. Dit jaar is dat ‘Pilkes Fietsen’ aan de Burgemeester Mooijstraat.

Wil je meer weten over de activiteiten van de Fietsersbond? Kijk op de website 

Wil je iets vertellen, of wil je meedenken en lobbyen voor een veiligere, vlottere en meer prettige fietsomgeving? Je kan de Fietsersbond Castricum altijd bereiken via mail of per telefoon: 0251-671839.