Genomineerd voor Klimaatburgemeester van Castricum (2): Bonnie Snoek

Algemeen
Bonnie Snoek, organisator met een groen hart.
Bonnie Snoek, organisator met een groen hart. (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - Ook in de gemeente Castricum is het ministerie op zoek gegaan naar een Klimaatburgemeester. De allereerste Nationale Klimaatweek start aankomende donderdag en loopt tot en met 5 november. In deze week laat het ministerie zien wat er in Nederland allemaal gebeurt en wat nog gedaan kan worden om klimaatdoelen van 2030 te halen. De Klimaatburgemeesters spelen een belangrijke rol om de rest van Nederland te inspireren zich ook in te zetten. 

Aangesloten klimaatpartners, bedrijven en organisaties en gemeenten zullen in de Klimaatweek van zich laten horen. Het doel? Zoveel mogelijk Nederlanders inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat. 

Het ministerie riep deze zomer ook Castricummers op mee te doen en zichzelf of iemand anders voor te dragen als Klimaatburgemeester. Iemand die zich inzet voor een beter klimaat door zijn eigen levensstijl aan te passen.

De Klimaatburgemeesters van Castricum zijn geworden:

1. Frank Drost, Drost Technisch Beheer BV, RES adviseur voor gemeentes/overheden, duurzame bedrijfsterreinen/ vastgoed in Nederland en Spanje. 

2. Bonnie Snoek, organisator met een groen hart

3. Paul Sap, Technical Project Manager bij Bliq BV 

4. Naam alleen bekend bij het ministerie.

Bonnie Snoek is voorgedragen door Monique Schiller en Nanneke Barkman. In een mail aan onze redactie lichtten ze toe waarom zij Bonnie nomineren. 

“Bonnie  spant zich onvermoeibaar in voor het klimaat en verdient het om onze klimaatburgemeester te worden. Bonnie wil de wereld mooier, beter en groener maken. Zij begint daarbij dichtbij huis en kijkt wat iedereen zelf kan doen. Daarin inspireert ze mensen.” 

Bonnie Snoek is de motor achter meerbomen.nu afdeling Castricum. Meer Bomen Nu is het verzamelen van zaailingen van bomen en het uitdelen ervan aan boeren en particulieren, zodat er uiteindelijk meer bomen tot wasdom komen. Verder heeft Bonnie al een paar keer ‘Zero Waste waste-wandelingen’ georganiseerd. Daarin maakte zij mensen bewust van de alternatieven voor plastic verpakkingen.

Voor het komende jaar is Bonnie de drijvende kracht in Castricum achter de plantestafette, een initiatief van De Groene Reiger. De plantestafette is een manier om bewoners te betrekken bij de vergroening van de gemeente. Vorig jaar werd Park Walstro met hulp van vrijwilligers van ‘Bijzzzaak’ voorzien van heel veel bloeiende bollen. Dit jaar zal een deel van de Oranjelaan worden beplant.