Spotlight op de fietsverlichting. Zorg dat u gezien wordt!

Algemeen
Politiemensen bekeken ook de actie op het Bakkerspleintje.
Politiemensen bekeken ook de actie op het Bakkerspleintje. (Foto: Alex van der Leest)

CASTRICUM - Het was weer een gezellige drukte afgelopen zaterdag op het Bakkerspleintje. Een prima actie van de Fietsersbond om op een positieve manier de dorpsgenoten te herinneren aan het belang van goede fietsverlichting.

Toch kwamen dit jaar aanmerkelijk minder fietsers langs dan in vorige jaren. Normaal ruim 70 fietsers, dit jaar ongeveer de helft. Hoe komt dat? We doen het altijd rond de herfstvakantie en het is uitgebreid in alle media aangekondigd. Dus waarom was het dit keer rustiger? Wellicht komt dat omdat we dit jaar minder posters hadden opgehangen (niet op middelbare scholen, sportvelden, Geesterduin)? Of komt het doordat er intussen een fietsenmaker bij is gekomen in het dorp? Of onderhouden mensen zelf hun fiets beter en doen ze dat misschien omdat ze een duurdere e-bike hebben? Of meer negatief gedacht: het zal toch niet zo zijn dat de mensen het minder belangrijk vinden en we straks meer fietsers zonder licht gaan zien? Gelukkig gaat de politie er binnenkort extra op letten.

Maar de lagere opkomst mag de pret niet drukken, want de actie zorgde sowieso voor veel gezelligheid op het Bakkerspleintje. En het gaat de Fietsersbond niet alleen om de opkomst bij de actie, het gaat ze er vooral om dat iedereen in het dorp erop let, dat zijn of haar fietsverlichting het doet.

Er kwamen dit jaar veel bijzondere bezoekers langs bij het kraampje, we noemen er enkele:

1) Twee politiemensen. Die kwamen even langs om te vragen hoe het ging.

2) Raadslid Ada Greuter (PvdA) haar rode achterlicht was stuk. Wij hebben er nieuwe batterijtjes in gezet.

3) Een fietser uit Uitgeest met een bijzondere fiets (zie foto’s: fietsersbond)