Lokaal Vitaal officieel opgericht, Roel Beems lijsttrekker

Politiek
Roel Beems is benoemd tot lijsttrekker van Lokaal Vitaal.
Roel Beems is benoemd tot lijsttrekker van Lokaal Vitaal. (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - Tijdens de ledenvergadering, woensdagavond 3 november, is Lokaal Vitaal officieel opgericht. Roel Beems is benoemd tot lijsttrekker.

Lokaal Vitaal is een fusie van de partijen GKenG (Castricum Kern(en) Gezond) en GDB (Gemeente- en Dorpsbelang voor de verkiezingen van 2022.

Lokaal Vitaal wil oppakken, aanpakken en doorpakken

De ontwikkelingen in een aantal belangrijke dossiers staan in de gemeente Castricum al een aantal jaren stil. De leden van de nieuwe partij vinden daarom dat een nieuw college daadkrachtiger moet zijn dan voorheen. Ook het betrekken van inwoners bij projecten en het oplossen van problemen kan een stuk beter dan nu het geval is. Lokaal Vitaal wil zaken pragmatisch oppakken, aanpakken en doorpakken!Lokaal Vitaal heeft leden en draagvlak in alle geledingen van de gemeente. Het klavertje vijf in het logo staat zowel symbool voor nóg meer voorspoed dan bij een klavertje vier al het geval is, als voor de vijf dorpen waaruit Castricum is samengesteld. Volgens het Van Dale-woordenboek betekent Lokaal ‘plaatselijk’ en Vitaal ‘krachtig, energiek en voor het leven van groot belang’. De nieuwe partij gaat als Lijst 1 de verkiezingen in op 16 maart 2022, omdat GDB en CKenG samen tijdens de vorige verkiezingen in 2018 de meeste stemmen haalden.

Afbeelding