Vertelbijeenkomst over de roerige jaren ‘60

Algemeen
Van de verhalen over vroeger wordt een podcast-reeks gemaakt.
Van de verhalen over vroeger wordt een podcast-reeks gemaakt. (Foto: Stichting Kist )

CASTRICUM - Voor het project ‘De roerige jaren zestig in IJmond’ organiseert Stichting KIST vertelbijeenkomsten. De bijeenkomst in Castricum op 1 december gaat het over hoe men in de jaren zestig in korte tijd anders ging denken over preutsheid en erotiek.

Petra Boers schreef het boek ‘Onderste boven, Nederland in de jaren 60’ en weet als geen ander wat er op dat gebied allemaal gebeurde in Nederland. De jeugd nam het voortouw om met meer vrije tijd te genieten van muziek, elkaar en seks. Dat was de oudere generatie niet gewend. Maar hoe was het in Castricum?

Gespreksstof genoeg over de seksuele revolutie

Petra houdt een interactieve lezing over de jaren zestig en de seksuele revolutie van toen. Petra: “Ik ben benieuwd hoe het publiek terugblikt op die tijd: vonden je ouders het goed als je een minirok droeg? Was seks voor het huwelijk nog taboe? Gebruikte je voorbehoedsmiddelen en waar haalde je die dan in Castricum?” Gespreksstof genoeg.

Een eerder interactieve lezing van Petra was een groot succes bij boekhandel Laan. Nu dus opnieuw voor een ander thema. Van de verhalen op de vertelbijeenkomsten wordt een podcast-reeks gemaakt.

Iedereen is welkom op woensdag 1 december van 14.00 tot 16.00 uur (inloop vanaf 13.45) bij Hotel Fase Fier in Bakkum. Aanmelden kan via info@stichtingkist.nl, www.stichtingkist.nl of 06 16625571.

Afbeelding