Oldstars Sportdag

Algemeen
Bewegen is gezond voor lijf en geest, een lach is gegarandeerd!
Bewegen is gezond voor lijf en geest, een lach is gegarandeerd! (Foto: Team Sportservice)

CASTRICUM - Tijdens de gratis Oldstars Sportdag kunnen 60-plussers uit Castricum kennismaken met walkingtennis en walkinghandbal.

Bij een walkingsport is de sport aangepast naar een lopende variant met andere regels. Op deze manier is het voor senioren toegankelijk om de sport te blijven/gaan beoefenen. De walkingvormen zijn minder intensief en een stuk minder blessure gevoelig. Het gaat vooral om de gezelligheid en het in beweging blijven met elkaar in een leuke spelvorm. Bewegen is gezond voor lijf en geest, een lach is gegarandeerd!

Oude sporttijden herleven met walkingtennis en walkinghandbal

Tennisvereniging Akersloot verzorgt de walking-tennis clinic, Hanbalvereniging Meervogels’60 verzorgt de walking-hanbal clinic. Beide verenigingen geven wekelijks training aan hun seniorenleden. Ook in Limmen en Castricum zijn er verenigingen die walkingsporten aanbieden.

Alle senioren die wel eens willen tennissen of handballen met leeftijdsgenoten zijn van harte welkom. De Oldstars Sportmiddag is maandag 13 december van 14.00 tot 15.30 uur in Sporthal de Lelie in Akersloot. Iedereen is welkom, dus ook mensen die nog nooit hebben getennist of gehandbald. Plezier en kennismaken met de walkingsport staan deze dag centraal. Aanmelden voor deze gezellige middag kan via www.sportenbewegenincastricum.nl/activiteitenaanbod-2021 of door te mailen naar buurtsportcoach Winnie via wassendelft@teamsportservice.nl.