Ringsteken in Bakkum

Nieuws
Ringsteken in Bakkum
Ringsteken in Bakkum rodi.nl

BAKKUM - Ringsteken in Bakkum vierde dit jaar haar 30-jarige jubileum. Zondag 24 juni werd dit spektakel weer gevierd. Met 67 deelnemers, waarvan 11 paarden onder het zadel, 19 aangespannen combinaties en 27 oldtimer trekkers was het een geslaagde dag. Ringmeester Hein Poel leidde alle pony’s en paarden in goede banen en mocht zelfs het ringsteken dit jaar openen door een zelf een paar ringen te steken. Hij deed dit samen met John Res met de opvallende postkoets en vierspan.

De paarden onder het zadel gingen als eerst van start om 13.00 uur en streden daar dapper om de Siem Mooij Prijs. Titelverdedigster Tessa Brands moest het dit jaar helaas doen met een derde plaats. Zoe Schuit nam de tweede prijs in ontvangst en Rosa Scheper met haar Fries Hiswa P.J. nam de 1e prijs en de wisselbeker in ontvangst.
In de rubriek de aangespannen Paarden moest er nog een spannende barrage gereden worden om de tweede plaats tussen Cees & Rianne Duin en Christel van der Leq & Bas van de Velde. Uiteindelijk wonnen de Cees en Rianne Duin de barrage met 5 punten verschil. Jennifer Vendel en Megan van Der Ham werden eerste met een totaal van 24 punten en namen de Cees Poel Prijs mee naar huis.
Bij de Oldtimer trekkers won Jos van der Molen de eerste prijs met zijn Hannover Grannit 50 uit 1962. Joep Kornman uit Beverwijk won het origineelste geheel met zijn Farmall H en Gerard van Lage weg reed mee om zijn nieuwe oldtimer MC Cormick D21 die hij april heeft gekocht en won hiermee de oppoetsprijs omdat deze nog wel een oppoetsbeurt kon gebruiken.
Jos Zonneveld versloeg dit jaar de voor de laatste maal het evenement, er zal gezocht worden naar een waardige opvolger.