Open kerk dorpskerk Castricum: voor wie steek jij een kaarsje aan?

Algemeen
Welkom op één van de ochtenden in de Dorpskerk, Kerkpad 1..
Welkom op één van de ochtenden in de Dorpskerk, Kerkpad 1.. (Foto: Yvette van der Does)

CASTRICUM - In een tijd dat veel activiteiten afgelast worden opent de Dorpskerk in Castricum twee ochtenden per week haar deuren. “Juist in de donkere dagen voor kerst willen we ons licht extra laten schijnen in het dorp”, aldus pastor Eveline Masetti en dominee Rik Willemsen van de Protestantse Kerk Castricum. 

Op donderdag- en vrijdagochtend is de Dorpskerk open voor alle Castricummers die behoefte hebben aan een moment van verstilling en bezinning in deze moeilijke tijd. Iedereen kan binnen lopen om een kaarsje aan te steken, even rustig te zitten, op adem te komen en drukte van alledag achter zich te laten.

Zincafé 

Elke donderdagochtend is de kerk open van 10.00 tot 12.00 uur als ‘zincafé’. Op veilige afstand kunnen dorpsgenoten elkaar ontmoeten voor een goed gesprek of om gezellig bij te kletsen. Elke vrijdagochtend staat van 10.30 tot 12.30 uur in het teken van stilte en bezinning. Er speelt zachtjes muziek, er is ruimte om een kaarsje aan te steken en er is vooral ruimte om niets te doen. Stil te zitten en even te ontsnappen aan het lawaai om je heen en de onrust in jezelf. Op beide ochtenden is er een pastor aanwezig om een luisterend oor te bieden tijdens een persoonlijk gesprek. 

Welkom op één van de ochtenden in de Dorpskerk, Kerkpad 1 in Castricum (achter het Oude Raadhuis).