Eerste appartement Eerste Kwartier verkocht

Algemeen
Jordy Martens (links) is een van de nieuwe bewoners van appartementencomplex Eerste Kwartier.
Jordy Martens (links) is een van de nieuwe bewoners van appartementencomplex Eerste Kwartier. Foto: Adri Hopman

CASTRICUM - 24 kopers uit Castricum zijn blij met hun nieuwe appartement in het nieuwbouwcomplex Eerste Kwartier. 

Door Aart Tóth

Nadat Hoorne Vastgoed en de Vomar in het 4e kwartaal 2021 hun bezwaren tegen het bouwplan Eerste Kwartier hadden ingetrokken, zijn de ontwikkelaars van dit mooie plan van 24 appartementen voortvarend verder gegaan. Aangezien er reeds een 600 kandidaten genoteerd stonden, heeft de opdrachtgever onder redelijk stille trom de website eerste-kwartier.nl open gezet voor een aanmelding als kandidaat koper onder de betreffende inschrijvers. In de afgelopen week sloot deze inschrijving en bleken er 225 inschrijvingen te zijn voor de 24 appartementen. Waarvan 120 voor de appartementen in de sociale koop, het merendeel van starters uit de CAL en de directe omgeving.

Starters

De ontwikkelaars hebben daaruit een selectie gemaakt, waarbij 7 startende jongeren, die nu nog thuis wonen, ontzettend blij konden worden gemaakt. Dat mag ook wel voor een mooi en compleet driekamer appartement van circa 70 m2, aanzienlijk onder de marktwaarde, waarbij wel rekening dient te worden gehouden met de 10-jarige verplichting tot zelfbewoning en bij eventuele verkoop een verplichting om een groot deel van de winst af te staan aan de gemeente.

Voortvarend

De overige 17 grotere appartementen gaan naar doorstromers uit de gemeente Castricum, waarmee hopelijk de dringend gewenste doorstroming binnen de gemeente op gang komt. Op alle appartementen zit een dikke optie, volgens de makelaar. Opdrachtgever Wim van Vliet heeft afgelopen week aannemer Tervoort’s Bouwbedrijf uit Egmond officieel opdracht gegeven direct na de verkoop te starten met de sloop van het huidige gebouw, ooit de showroom van autobedrijf Kooijman, daarna de fietsenzaak van Wim van Vliet en daarna van Profile Pro. De laatste jaren is het pand steeds in gebruik geweest als fitness centrum. 

Eerste koop

Op zaterdag 8 januari is de eerste koop gesloten met Jordy Martens, een kleinzoon van de bekende Piet Kloes. Opdrachtgever Wim van Vliet kwam met een verheugd gezicht en met een bos bloemen de eerste koper van harte feliciteren. Na jaren van inkrimping van de woningmarkt in Castricum eindelijk een positieve ontwikkeling.