VrijeLijst gaat voor transparant besturen

Politiek
Wethouder Ron de Haan, lijsttrekker van de VrijeLijst.
Wethouder Ron de Haan, lijsttrekker van de VrijeLijst. (Foto: Marleen Bos)

CASTRICUM – Net als de overige politieke partijen in onze gemeente Castricum is daar ook lokale partij ‘VrijeLijst’ tevoorschijn gekomen met hun verkiezingsprogramma en ideeën hoe de volgende regeerperiode in te gaan. De huidige wethouder Ron de Haan gaat wederom weer als lijsttrekker de lijst aanvoeren. Besturen met een realistisch programma waarin inwoners zich herkennen, gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen en de gemeenschap niet op hogere kosten jagen.

Met die inzet gaat De VrijeLijst de gemeenteraadsverkiezingen in. De lokale partij voor Castricum bestaat 16 jaar. Ze hoopt dat de kiezer de open en transparante koers van de partij bij de stembus zal waarderen. ‘Namens U’ is de boodschap en de titel van de campagne, die op 1 februari van start gaat. De twee huidige raadsleden Bärbel Böhling en Tim de Heer keren terug aan de top van de kandidatenlijst, die voor de vierde opeenvolgende keer wordt aangevoerd door Ron de Haan. De Haan is sinds 2018 wethouder in het huidige college van Castricum. De maatschappelijke agenda voor Castricum met een opgave voor 8 jaar is halverwege en biedt nog volop uitdagingen. Honderden inwoners leverden in 2018 een bijdrage aan de agenda.

Vier doelen staan centraal:

1) Voldoende woningen voor alle doelgroepen, sociaal in huur en koop.

2) Goede dorpsvoorzieningen, zorg en onderwijs.

3) Balans tussen bebouwing en landschap.

4) Meer onderlinge verbondenheid, en een gemeente waarin samenleving en overheid samen optrekken.

De VrijeLijst gaat inwoners net als bij de vorige verkiezingen op ludieke wijze bevragen welk onderwerp of thema zij willen meegeven aan de nieuwe gemeenteraad. Ging de partij vier jaar geleden met flessenpost de markt op, ditmaal worden – nog lege – fotolijstjes breed verspreid. Ingelijste onderwerpen, thema’s en objecten die inwoners insturen zullen ‘online’ worden gepubliceerd op de website en worden gepresenteerd aan de nieuw verkozen gemeenteraad. Meer weten? Bezoek www.devrijelijst.nl